Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokonaisena paistettua etuselkää

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 1,6 - 2 kg luutonta naudan etuselkää
  • suolaa ja mustapippuria

Gratiini

  • 1 kg perunoita viipaleina
  • suolaa ja mustapippuria
  • 60 g parmesaaniraastetta
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Hiero mausteet lihaan kauttaaltaan, työnnä lihamittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita paisti uunivuokaan. Aseta vuoka uuniin juuri keskitason alapuolelle. Paista, kunnes mittari näyttää 64-67 astetta. Se vie noin 4 tuntia.

2. Anna lihan levätä puoli tuntia foliossa. Viipaloi se sitten ohuelti.

3. Lado kerroksittain uunivuokaan perunaviipaleita, parmesaaniraastetta ja vähän suolaa. Kaada kerma päälle ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja perunat ovat pehmeitä.

Tarjoa perinteiseen tapaan sunnuntaipaistia. Tosin se tarvitsee muutaman tunnin uunissa, mutta kun olet saanut sen sinne, se hoitaakin itse itsensä. Maukas perunagratiini sopii seuraksi.

Lisää aiheesta:

UunipaistiPaahtopaisti sipulien keraLampaanpaistia ranskalaisen perunakakun keraLampaanpaisti gorgonzolan keraKokonaisena paistettua entrecôtea vihreiden papujen keraPihvi lohkoperunoiden kera
NaudanpaistiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta