Kokonaisena paistettua etuselkää
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659712/landscape16_9/515/290/5db69105ca046067ce94ba58786fd83c/IJ/903009-3075.jpg)
Tarjoa perinteiseen tapaan sunnuntaipaistia. Tosin se tarvitsee muutaman tunnin uunissa, mutta kun olet saanut sen sinne, se hoitaakin itse itsensä. Maukas perunagratiini sopii seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1,6 - 2 kg luutonta naudan etuselkää
- suolaa ja mustapippuria
Gratiini
- 1 kg perunoita viipaleina
- suolaa ja mustapippuria
- 60 g parmesaaniraastetta
- 3 dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Hiero mausteet lihaan kauttaaltaan, työnnä lihamittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita paisti uunivuokaan. Aseta vuoka uuniin juuri keskitason alapuolelle. Paista, kunnes mittari näyttää 64-67 astetta. Se vie noin 4 tuntia.
2. Anna lihan levätä puoli tuntia foliossa. Viipaloi se sitten ohuelti.
3. Lado kerroksittain uunivuokaan perunaviipaleita, parmesaaniraastetta ja vähän suolaa. Kaada kerma päälle ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja perunat ovat pehmeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka