Tarjoa perinteiseen tapaan sunnuntaipaistia. Tosin se tarvitsee muutaman tunnin uunissa, mutta kun olet saanut sen sinne, se hoitaakin itse itsensä. Maukas perunagratiini sopii seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1,6 - 2 kg luutonta naudan etuselkää
- suolaa ja mustapippuria
Gratiini
- 1 kg perunoita viipaleina
- suolaa ja mustapippuria
- 60 g parmesaaniraastetta
- 3 dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Hiero mausteet lihaan kauttaaltaan, työnnä lihamittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita paisti uunivuokaan. Aseta vuoka uuniin juuri keskitason alapuolelle. Paista, kunnes mittari näyttää 64-67 astetta. Se vie noin 4 tuntia.
2. Anna lihan levätä puoli tuntia foliossa. Viipaloi se sitten ohuelti.
3. Lado kerroksittain uunivuokaan perunaviipaleita, parmesaaniraastetta ja vähän suolaa. Kaada kerma päälle ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja perunat ovat pehmeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!