Kokonaisena paistettua etuselkää

Tarjoa perinteiseen tapaan sunnuntaipaistia. Tosin se tarvitsee muutaman tunnin uunissa, mutta kun olet saanut sen sinne, se hoitaakin itse itsensä. Maukas perunagratiini sopii seuraksi.

Kahdeksalle

  • 1,6 - 2 kg luutonta naudan etuselkää
  • suolaa ja mustapippuria

Gratiini

  • 1 kg perunoita viipaleina
  • suolaa ja mustapippuria
  • 60 g parmesaaniraastetta
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Hiero mausteet lihaan kauttaaltaan, työnnä lihamittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita paisti uunivuokaan. Aseta vuoka uuniin juuri keskitason alapuolelle. Paista, kunnes mittari näyttää 64-67 astetta. Se vie noin 4 tuntia.

2. Anna lihan levätä puoli tuntia foliossa. Viipaloi se sitten ohuelti.

3. Lado kerroksittain uunivuokaan perunaviipaleita, parmesaaniraastetta ja vähän suolaa. Kaada kerma päälle ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja perunat ovat pehmeitä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja