Täytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaa

Pyydä lihakauppiastasi poistamaan lampaanrinnasta luut, sillä se vaatii taitoa ja tottumusta. Lihakääryleen tekemisen kikka piilee sen sitomisessa, niin ettei täyte valu ulos paistettaessa. Jos vähän täytettä pursuileekin ulos, valele sillä käärylettä tarjolle tuotaessa.

Kuudelle

  • 1 ½ kg luutonta lampaanrintaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 1 kesäkurpitsa

Paistinkastike

  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl paistolientä (jatkettuna lihaliemellä)

Tarjoiluun

  • uuniperunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä lampaan rintaliha työlaudalle, poista tarpeeton rasva ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja riivi lehdet rosmariininoksista ja silppua neulaset pieneksi. Sirottele valkosipuli- ja rosmariinihake lihalle, kääri liha rullalle ja sido kääryle huolellisesti paistolangalla. Aseta rulla uunipannulle tai sopivaan uunivuokaan ja pane uuniin 1 ½ tunniksi.

Leikkaa kesäkurpitsa lohkoiksi ja pane ne samaan uunivuokaan lopuiksi 10 minuutiksi. Ota lammaskääryle uunista ja pidä se lämpimänä. Leikkaa pois langat ja viipaloi rulla.

2. Vispaa paistoliemi viinin kera uunivuoassa, kaada kasariin ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla, jos tarpeen.

3. Jos haluat tarjota uuniperunoita, voit ensin paistaa ne kevyesti voissa pannulla ja laittaa sitten samaan uunipannuun lammasrullan kanssa 45 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja