Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 ½ kg luutonta lampaanrintaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 1 kesäkurpitsa

Paistinkastike

  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl paistolientä (jatkettuna lihaliemellä)

Tarjoiluun

  • uuniperunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä lampaan rintaliha työlaudalle, poista tarpeeton rasva ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja riivi lehdet rosmariininoksista ja silppua neulaset pieneksi. Sirottele valkosipuli- ja rosmariinihake lihalle, kääri liha rullalle ja sido kääryle huolellisesti paistolangalla. Aseta rulla uunipannulle tai sopivaan uunivuokaan ja pane uuniin 1 ½ tunniksi.

Leikkaa kesäkurpitsa lohkoiksi ja pane ne samaan uunivuokaan lopuiksi 10 minuutiksi. Ota lammaskääryle uunista ja pidä se lämpimänä. Leikkaa pois langat ja viipaloi rulla.

2. Vispaa paistoliemi viinin kera uunivuoassa, kaada kasariin ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla, jos tarpeen.

3. Jos haluat tarjota uuniperunoita, voit ensin paistaa ne kevyesti voissa pannulla ja laittaa sitten samaan uunipannuun lammasrullan kanssa 45 minuutiksi.

Pyydä lihakauppiastasi poistamaan lampaanrinnasta luut, sillä se vaatii taitoa ja tottumusta. Lihakääryleen tekemisen kikka piilee sen sitomisessa, niin ettei täyte valu ulos paistettaessa. Jos vähän täytettä pursuileekin ulos, valele sillä käärylettä tarjolle tuotaessa.

Lisää aiheesta:

Italialainen lampaanpaistiLampaanpaisti padassaSitruksenmakuiset lampaankyljyksetLammasrulla fetallaValkosipulisilavoitu lampaanfileeLampaanpaisti ja yrttivoi
LammasrullaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasrulla
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Täytetty lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrtti-fetatäytteinen lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Herkkusienimurekkeella täytetty lammasrulla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasrulla fetalla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Viininlehtikääryleet