Täytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaa
Pyydä lihakauppiastasi poistamaan lampaanrinnasta luut, sillä se vaatii taitoa ja tottumusta. Lihakääryleen tekemisen kikka piilee sen sitomisessa, niin ettei täyte valu ulos paistettaessa. Jos vähän täytettä pursuileekin ulos, valele sillä käärylettä tarjolle tuotaessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 ½ kg luutonta lampaanrintaa
- suolaa ja valkopippuria
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 oksaa rosmariinia
- 1 kesäkurpitsa
Paistinkastike
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl paistolientä (jatkettuna lihaliemellä)
Tarjoiluun
- uuniperunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä lampaan rintaliha työlaudalle, poista tarpeeton rasva ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja riivi lehdet rosmariininoksista ja silppua neulaset pieneksi. Sirottele valkosipuli- ja rosmariinihake lihalle, kääri liha rullalle ja sido kääryle huolellisesti paistolangalla. Aseta rulla uunipannulle tai sopivaan uunivuokaan ja pane uuniin 1 ½ tunniksi.
Leikkaa kesäkurpitsa lohkoiksi ja pane ne samaan uunivuokaan lopuiksi 10 minuutiksi. Ota lammaskääryle uunista ja pidä se lämpimänä. Leikkaa pois langat ja viipaloi rulla.
2. Vispaa paistoliemi viinin kera uunivuoassa, kaada kasariin ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla, jos tarpeen.
3. Jos haluat tarjota uuniperunoita, voit ensin paistaa ne kevyesti voissa pannulla ja laittaa sitten samaan uunipannuun lammasrullan kanssa 45 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan