Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunipaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 1 kg naudanpaistia
  • 50 g voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne. Hiero lihan pintaan suolaa, pippuria ja valkosipulia. Penslaa paisti voisulalla. Aseta liha ritilälle uunipannun päälle ja työnnä uuniin. Laita uunipannun pohjalle hieman vettä.

2. Paista lihaa, kunnes sen sisälämpötila on 59 astetta (sisältä punainen), 61 astetta (sisältä rosa) tai 65 astetta (läpikypsä).

3. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna sen vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen viipalointia. Grillaa viipaleet nopeasti hyvin kuumassa grillipannussa, jos haluat grillikuviot viipaleisiin.

Näin naudanpaistista tulee kaikkein maukkainta: kokonaisena uunissa paistettuna. Tätä ruokaa ei kannata tehdä pienestä lihanokareesta. Jos ruokailusta jää ylimäärää, siitä riittää seuraavan päivän pyttipannuun tai eväsvoileiville.

Lisää aiheesta:

Kokonaisena paistettua etuselkääPaahtopaisti sipulien keraMarinoitu kylkipaistiLampaanpaisti gorgonzolan keraKokonaisena paistettua entrecôtea vihreiden papujen keraLampaanpaisti ja yrttivoi
NaudanpaistiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta