Mainos
Mainos

Näin naudanpaistista tulee kaikkein maukkainta: kokonaisena uunissa paistettuna. Tätä ruokaa ei kannata tehdä pienestä lihanokareesta. Jos ruokailusta jää ylimäärää, siitä riittää seuraavan päivän pyttipannuun tai eväsvoileiville.

Kahdeksalle

  • 1 kg naudanpaistia
  • 50 g voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne. Hiero lihan pintaan suolaa, pippuria ja valkosipulia. Penslaa paisti voisulalla. Aseta liha ritilälle uunipannun päälle ja työnnä uuniin. Laita uunipannun pohjalle hieman vettä.

2. Paista lihaa, kunnes sen sisälämpötila on 59 astetta (sisältä punainen), 61 astetta (sisältä rosa) tai 65 astetta (läpikypsä).

3. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna sen vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen viipalointia. Grillaa viipaleet nopeasti hyvin kuumassa grillipannussa, jos haluat grillikuviot viipaleisiin.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.