Uunipaisti

Näin naudanpaistista tulee kaikkein maukkainta: kokonaisena uunissa paistettuna. Tätä ruokaa ei kannata tehdä pienestä lihanokareesta. Jos ruokailusta jää ylimäärää, siitä riittää seuraavan päivän pyttipannuun tai eväsvoileiville.

Kahdeksalle

  • 1 kg naudanpaistia
  • 50 g voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne. Hiero lihan pintaan suolaa, pippuria ja valkosipulia. Penslaa paisti voisulalla. Aseta liha ritilälle uunipannun päälle ja työnnä uuniin. Laita uunipannun pohjalle hieman vettä.

2. Paista lihaa, kunnes sen sisälämpötila on 59 astetta (sisältä punainen), 61 astetta (sisältä rosa) tai 65 astetta (läpikypsä).

3. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna sen vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen viipalointia. Grillaa viipaleet nopeasti hyvin kuumassa grillipannussa, jos haluat grillikuviot viipaleisiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!