Suutarinlaatikko
Suutarinlaatikko muodostuu ulkofileepihvistä (kengänpohja), joka on perunamuusipedillä ja sen päälle on siroteltu ruohosipulisilppua ja paistettuja pekonitikkuja (nupeja). Mieluiten suutarinlaatikko tarjoillaan pienistä annosvuoista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 naudan ulkofileepihviä à 150 g
- 8 viipaletta pekonia
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 rkl voita
- 800 g perunoita
- 2 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Lisäksi
- 4 uuninkestävää vuokaa
Valmistusohje
1. Perunasose: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Survo ne rikki, lisää ensin voi ja sitten lämmin maito hiljalleen sopivan paksuiseksi soseeksi. Vatkaa koko ajan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
2. Suikaloi pekoni ja ruskista suikaleet, valuta talouspaperin päällä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista ne vähän ruskistuneessa voissa kuumalla pannulla 2 minuuttia puoleltaan, jos haluat pihvit verisinä, 3 minuuttia, jos läpikypsinä.
3. Nosta pihvit pannulta ja pidä lämpimänä. Jaa perunasose neljään vuokaan, nosta päälle pihvit ja pekonisilppu ja koristele ruohosipulisilpulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan