Lampaanpaisti gorgonzolan kera
Hieman työläs ruokalaji, mutta hyvin palkitseva, kun ihana paisti leikataan viipaleiksi. Hasselbackanperunat, karamellisoidut porkkanat ja vihreät pavut saattelevat ruokaa hienosti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 2 kg lampaanpaisti luineen
- suolaa ja mustapippuria
- 100 g gorgonzola-juustoa
- ½ dl kahvikermaa
- 1 dl portviiniä
- paistinsitomislankaa
- paistopussi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista lampaanpaistista muut luut, paitsi reisiluu. Mausta paisti sisä- ja ulkopuolelta. Sekoita juusto kerman kanssa ja levitä siitä 2/3 paistin sisälle. Kokoa liha muotoonsa ja sido napakasti paistinlangalla.
2. Pane paisti paistopussiin ja paina lihaan lämpömittari. Paista lihaa, kunnes mittari näyttää 62-65 astetta, noin 1 1/4 tuntia. Ota paisti uunista, anna hiukan jäähtyä ja poista langat. Pane liha uunivadille.
3. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Kaada portviini paistin päälle ja levitä loput juustosta sen pinnalle. Laita takaisin uuniin, kunnes juusto on sulanut. Siivilöi paistoliemi ja tarjoile kastikkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka