Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sipulipihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 viipaletta marmoroitua pihvilihaa á 170 g
  • 4 punasipulia
  • 3 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl lihalientä
  • 2 rkl persiljasilppua

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Laita perunat kiehumaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne kokonaisiksi, ei liian ohuiksi renkaiksi. Ruskista pannulla 1 rkl voita vaaleanruskeaksi, lisää sipulirenkaat ja paista keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes sipulit ovat kiiltäviä ja hieman ruskistuneita. Kaada päälle lihaliemi ja keitä kokoon pari minuuttia. Nosta pannu sivuun.

2. Painele pihvejä litteäksi nyrkillä ja hakkaa ne sitten lihanuijalla, mausta molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Ruskista kuumalla pannulla 2 rkl voita oikein ruskeaksi ja paista pihvejä 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

3. Nosta pihvit tarjoiluvadille tai lämpimille lautasille. Kiehauta sipulit uudestaan ja jaa ne kuumina pihvien päälle, ripottele pinnalle persiljasilppua ja tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Sipulipihvejä on syöty maailman sivu ja niiden valmistukseen on yhtä monta ohjetta kuin on valmistajaakin. Tässä käytetään sipulina punasipulia ja ne keitetään paistamisen jälkeen, jolloin ne ovat sekä maukkaampia että vatsaystävällisempiä kuin pelkästään paistetut. Valitse hyvin marmoroitua lihaa tähän ruokaan. Keitetyt perunat sopivat lisäkkeeksi.

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit naudan sisäpaististaPannupihvi ja sipuliliemiPunasipulipihviHöyrylaivapihvitSipulipihviRaakapaistetut pihvit ja perunat sekä persiljavoi
NaudanlihapihviKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi
  • 24.04.202008:55
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Pihvin paistaminen – näin paistat täydellisen naudan sisäfileepihvin Kari Aihisen opeilla

  • 27.01.202012:40
    Wieninleike

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipulipihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punasipulipihvi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suutarinlaatikko