Pekaanipähkinöillä kuorrutettua helmikananrintaa

Neljälle

  • 4 helmikananrintaleikettä
  • suolaa ja valkopippuria

Pähkinäkuorrutus

  • 200 g pekaanipähkinöitä
  • 50 g voita

Rucolasalaatti

  • 2 ruukkua rucolanlehtiä
  • 2 rkl dijon-sinappia
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ maustemittaa mustapippuria

Koristeluun

  • muutamia kokonaisia pähkinöitä

Valmistusohje

1. Rucolasalaatti: Perkaa ja huuhdo rucolan lehdet ja revi ne hieman pienemmiksi. Yhdistä sinappi, hunaja ja pippuri. Lusikoi kastike rucolanlehdille juuri ennen tarjoilua.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hiero rintaleikkeisiin suolaa ja pippuria ja aseta ne voideltuun uunivuokaan.

Pähkinäkuorrutus: Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti. Rouhi pähkinät veitsellä ja hienonna sitten morttelissa. Sekoita rouhe huoneenlämpöiseen voihin. Voit hienontaa pähkinät ja sekoittaa ne voihin myös koneella.

3. Levitä pähkinämassa rintaleikkeille ja pane uuniin 12-15 minuutiksi. Jaa rucolasalaatti neljälle lautaselle. Nosta paistetut rintaleikkeet rucolapedille ja koristele kokonaisilla pähkinöillä.

Parhaat ruokaohjelmat