Pekaanipähkinöillä kuorrutettua helmikananrintaa
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 helmikananrintaleikettä
- suolaa ja valkopippuria
Pähkinäkuorrutus
- 200 g pekaanipähkinöitä
- 50 g voita
Rucolasalaatti
- 2 ruukkua rucolanlehtiä
- 2 rkl dijon-sinappia
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- ½ maustemittaa mustapippuria
Koristeluun
- muutamia kokonaisia pähkinöitä
Valmistusohje
1. Rucolasalaatti: Perkaa ja huuhdo rucolan lehdet ja revi ne hieman pienemmiksi. Yhdistä sinappi, hunaja ja pippuri. Lusikoi kastike rucolanlehdille juuri ennen tarjoilua.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hiero rintaleikkeisiin suolaa ja pippuria ja aseta ne voideltuun uunivuokaan.
Pähkinäkuorrutus: Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti. Rouhi pähkinät veitsellä ja hienonna sitten morttelissa. Sekoita rouhe huoneenlämpöiseen voihin. Voit hienontaa pähkinät ja sekoittaa ne voihin myös koneella.
3. Levitä pähkinämassa rintaleikkeille ja pane uuniin 12-15 minuutiksi. Jaa rucolasalaatti neljälle lautaselle. Nosta paistetut rintaleikkeet rucolapedille ja koristele kokonaisilla pähkinöillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa