Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Julia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux Champignons

MTV
Julkaistu 19.08.2021 14:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 tl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 75 g voita
  • 1 rkl salottisipulia hienonnettuna
  • 100 g tuoreita sieniä (esim. herkkusieniä)
  • ripaus suolaa

Kastike

  • 60 ml kanalientä
  • 60 ml portviiniä, Madeiraa tai kuivaa vermuttia (myös valkoviini käy)
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • (sitruunamehua)

Lisäksi

  • 2 rkl lehtipersiljaa/persiljaa

Valmistusohje

Julia Childin kermainen kanakastike valmistetaan näin:

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi
  2. Hiero sitruunamehua broilerin rintafileiden pintaan. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria.
  3. Kuumenna voi uuninkestävässä padassa. Kuullota hiennonnettua sipulia hetki, älä ruskista. Lisää sitten joukkoon viipaloidut sienet ja anna hautua pari minuuttia. Älä anna sienien ruskistua. Ripottele päälle hieman suolaa.
  4. Kääntele broilerin rintafileet voi-sieniseoksessa ja laita pata uuniin. Peitä kannella. Kypsennä broilerin rintafileitä noin 25–35 minuuttia, kunnes ne ovat läpikypsiä.
  5. Ota pata uunista ja nostele rintafileet hetkeksi esimerkiksi erilliselle lautaselle.
  6. Tee kastike: lisää padassa olevaan voi-sieniseokseen kanaliemi ja viini. Keittele, kunnes nesteestä tulee hieman siirappimaista. Sekoita joukkoon kerma ja keittele vielä hetki, kunnes kastike sakenee.
  7. Ota pata pois liedeltä, maista ja mausta tarvittaessa sitruunamehulla.
  8. Sekoita kypsät rintafileet kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti ja viimeistele annos tuoreella persiljalla. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Haudutettua mustekalaa, romesco-kastiketta ja balsamicoglaseerattuja perunoita, Iinan reseptiLipeäkalaa sisilialaisittain tai perinteisestiPikantti lohi-parsakaalilasagnePaahdettua häränfileetä ja haudutettua varhaiskaalia Vorschmack ja etikkapunajuuretPerinteinen lasagne
BroilerinfileeNopeat ja helpotPääruoatKanaruoka

Legendaarisen televisiokokki Julia Childin kermainen kanakastike on helppo valmistaa ja se on takuuvarma hitti niin arkeen kuin juhlaan. Testaa ranskalaisen keittiön klassikko, Suprêmes de Volaille aux Champignons.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee
  • 24.09.202110:41
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Cornflakes-kanaa – paneroidut broilerin rintafileet Kapen tapaan

  • 19.08.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Julia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux Champignons

  • 25.05.202114:32
    Kastike kanalle

    Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa

  • 09.03.202013:34
    Pääruoat

    Nopea parmesaanibroileri

  • 03.01.202011:49
    Uunibroileri

    Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeilla