Mainos

Julia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux Champignons

Legendaarisen televisiokokki Julia Childin kermainen kanakastike on helppo valmistaa ja se on takuuvarma hitti niin arkeen kuin juhlaan. Testaa ranskalaisen keittiön klassikko, Suprêmes de Volaille aux Champignons.

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 tl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 75 g voita
  • 1 rkl salottisipulia hienonnettuna
  • 100 g tuoreita sieniä (esim. herkkusieniä)
  • ripaus suolaa

Kastike

  • 60 ml kanalientä
  • 60 ml portviiniä, Madeiraa tai kuivaa vermuttia (myös valkoviini käy)
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • (sitruunamehua)

Lisäksi

  • 2 rkl lehtipersiljaa/persiljaa

Valmistusohje

Julia Childin kermainen kanakastike valmistetaan näin:

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi
  2. Hiero sitruunamehua broilerin rintafileiden pintaan. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria.
  3. Kuumenna voi uuninkestävässä padassa. Kuullota hiennonnettua sipulia hetki, älä ruskista. Lisää sitten joukkoon viipaloidut sienet ja anna hautua pari minuuttia. Älä anna sienien ruskistua. Ripottele päälle hieman suolaa.
  4. Kääntele broilerin rintafileet voi-sieniseoksessa ja laita pata uuniin. Peitä kannella. Kypsennä broilerin rintafileitä noin 25–35 minuuttia, kunnes ne ovat läpikypsiä.
  5. Ota pata uunista ja nostele rintafileet hetkeksi esimerkiksi erilliselle lautaselle.
  6. Tee kastike: lisää padassa olevaan voi-sieniseokseen kanaliemi ja viini. Keittele, kunnes nesteestä tulee hieman siirappimaista. Sekoita joukkoon kerma ja keittele vielä hetki, kunnes kastike sakenee.
  7. Ota pata pois liedeltä, maista ja mausta tarvittaessa sitruunamehulla.
  8. Sekoita kypsät rintafileet kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti ja viimeistele annos tuoreella persiljalla. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja