Julia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux Champignons
![Copyright: MTV. Photographer: Petra Tuominen. juliachildkana](https://im.mtvuutiset.fi/image/8213546/landscape16_9/1600/900/69b38c1c8e3e8a6ff06e70caa81837ea/gu/juliachildkana.jpg)
MTV
Julkaistu
Legendaarisen televisiokokki Julia Childin kermainen kanakastike on helppo valmistaa ja se on takuuvarma hitti niin arkeen kuin juhlaan. Testaa ranskalaisen keittiön klassikko, Suprêmes de Volaille aux Champignons.
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 1 tl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 75 g voita
- 1 rkl salottisipulia hienonnettuna
- 100 g tuoreita sieniä (esim. herkkusieniä)
- ripaus suolaa
Kastike
- 60 ml kanalientä
- 60 ml portviiniä, Madeiraa tai kuivaa vermuttia (myös valkoviini käy)
- 2,5 dl kuohukermaa
- (sitruunamehua)
Lisäksi
- 2 rkl lehtipersiljaa/persiljaa
Valmistusohje
Julia Childin kermainen kanakastike valmistetaan näin:
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi
- Hiero sitruunamehua broilerin rintafileiden pintaan. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria.
- Kuumenna voi uuninkestävässä padassa. Kuullota hiennonnettua sipulia hetki, älä ruskista. Lisää sitten joukkoon viipaloidut sienet ja anna hautua pari minuuttia. Älä anna sienien ruskistua. Ripottele päälle hieman suolaa.
- Kääntele broilerin rintafileet voi-sieniseoksessa ja laita pata uuniin. Peitä kannella. Kypsennä broilerin rintafileitä noin 25–35 minuuttia, kunnes ne ovat läpikypsiä.
- Ota pata uunista ja nostele rintafileet hetkeksi esimerkiksi erilliselle lautaselle.
- Tee kastike: lisää padassa olevaan voi-sieniseokseen kanaliemi ja viini. Keittele, kunnes nesteestä tulee hieman siirappimaista. Sekoita joukkoon kerma ja keittele vielä hetki, kunnes kastike sakenee.
- Ota pata pois liedeltä, maista ja mausta tarvittaessa sitruunamehulla.
- Sekoita kypsät rintafileet kastikkeen joukkoon. Tarjoile heti ja viimeistele annos tuoreella persiljalla. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka