Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahtoleivät päärynä- ja homejuustopäällystein

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 8 viipaletta vaaleaa leipää
  • oliiviöljyä
  • 3/4 dl parmesaaniraastetta
  • 2 päärynää
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl korianterisilppua
  • 200 g rucolaa
  • 1 punasipuli
  • 1 kurkku
  • 200 g sinihomejuustoa

Koristeluun

  • mustapippurirouhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Penslaa leipäviipaleet oliiviöljyllä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Ripottele leiville parmesaaniraaste ja paahda niitä uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta uunista ja anna jäähtyä.

2. Kuori päärynät, poista siemenkodat ja viipaloi hedelmät. Kuumenna voi pannulla keskilämmöllä. Lisää fariinisokeri, pippuri ja korianteri ja kuullota minuutti. Lisää päärynäviipaleet ja paista 2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes nekin ovat kullanruskeita. Siirrä päärynät sivuun ja säästä paistoliemi.

3. Perkaa rucolat. Kuori punasipuli ja viipaloi se sekä kurkku. Leikkaa leipäsiivut vinottain puoliksi ja asettele leipäkolmiot neljälle lautaselle. Jaa rucola, kurkku, punasipuli ja sinihomejuusto leiville. Nosta päällimmäiseksi päärynäviipaleet ja kaada päärynöiden paistoliemi annoksille. Ripota pinnalle vielä mustapippurirouhetta ja tarjoile heti niin kauan kuin leivät ovat vielä rapeita.

Valitse kypsiä, mutta kiinteitä päärynöitä tähän herkkuun. Suolainen ja muruinen roquefort on ihanteellisin juusto tähän pikkuruokaan, joka sopii alkupalaksi, mutta miksei vaikka jälkiruoaksikin?

Lisää aiheesta:

Paras perunasalaatti vapuksiTonnikalaa paahdetun paprikan ja perunakakun keraSandwich grillatulla kasvistäytteelläLammascurryleipä ja minttujogurttiVegesandwich portobello-sienen keraPekaanipähkinöillä kuorrutettua helmikananrintaa
KasvisvoileipäVälipalatAlkuruoatKananmunatonKasvisruokaBrunssiJälkiruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisvoileipä
  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton grillattu kolmioleipä

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Tatti-parmesanpatongit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämpimät sienileivät

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipulia, tomaattia ja mozzarellaa