Paahtoleivät päärynä- ja homejuustopäällystein
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656634/landscape16_9/515/290/7bfff17b69add91165758a85ffb0a4df/TN/897112-1477.jpg)
Valitse kypsiä, mutta kiinteitä päärynöitä tähän herkkuun. Suolainen ja muruinen roquefort on ihanteellisin juusto tähän pikkuruokaan, joka sopii alkupalaksi, mutta miksei vaikka jälkiruoaksikin?
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 viipaletta vaaleaa leipää
- oliiviöljyä
- 3/4 dl parmesaaniraastetta
- 2 päärynää
- 2 rkl voita
- 1 rkl fariinisokeria
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl korianterisilppua
- 200 g rucolaa
- 1 punasipuli
- 1 kurkku
- 200 g sinihomejuustoa
Koristeluun
- mustapippurirouhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Penslaa leipäviipaleet oliiviöljyllä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Ripottele leiville parmesaaniraaste ja paahda niitä uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
2. Kuori päärynät, poista siemenkodat ja viipaloi hedelmät. Kuumenna voi pannulla keskilämmöllä. Lisää fariinisokeri, pippuri ja korianteri ja kuullota minuutti. Lisää päärynäviipaleet ja paista 2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes nekin ovat kullanruskeita. Siirrä päärynät sivuun ja säästä paistoliemi.
3. Perkaa rucolat. Kuori punasipuli ja viipaloi se sekä kurkku. Leikkaa leipäsiivut vinottain puoliksi ja asettele leipäkolmiot neljälle lautaselle. Jaa rucola, kurkku, punasipuli ja sinihomejuusto leiville. Nosta päällimmäiseksi päärynäviipaleet ja kaada päärynöiden paistoliemi annoksille. Ripota pinnalle vielä mustapippurirouhetta ja tarjoile heti niin kauan kuin leivät ovat vielä rapeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka