Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Avokadoa ja scampeja

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

6 annosta

  • 6 avokadoa
  • 12 scampia
  • 100 g muikunmätiä
  • 2 punasipulia
  • salaattia, esimerkiksi punasalaattia tai kiinankaalia
  • 1 sitruuna
  • voita paistamiseen
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • vajaa 1 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita munankeltuainen, punaviinietikka, sipuli, sinappi ja rakuuna kastikkeeksi. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana. Lisää mausteeksi ½ tl suolaa ja vastajauhettua valkopippuria. Kuori ja hienonne punasipulit. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuori avokadon puolikkaat varovasti.

2. Huuhtele salaatti, erottele lehdet toisistaan ja jaa ne kuudelle lautaselle. Pane päälle avokadon puolikkaat leikkuupinta alaspäin. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja purista kevyesti viuhkan muotoon.

3. Tee scampien pyrstön juureen veitsellä viilto, mutta jätä puolikkaat kiinni toisiinsa. Ruskista voi kevyesti pannulla ja kuullota scampeja keskilämmöllä 4-5 minuuttia. Asettele scampit ja mäti lautasille. Lusikoi päälle kastiketta, ripottele pinnalle hienonnettua sipulia ja koristele sitruunanlohkolla.

Avokadosta voit valmistaa monenlaista hyvää. Näyttävän ja maistuvan alkupalan saat, kun tarjoat avokadon kanssa scampeja ja muikunmätiä. Halutessasi voit jättää ohjeesta pois scampit ja mädin ja tarjota avokadot sellaisenaan, kastikkeen ja hienonnetun punasipulin kanssa.

Lisää aiheesta:

Grillattua halloumijuustoa avokadon keraHedelmäinen seesamikananpoikaLohta rucolapeston keraKylmä savukassler peston keraPariisinsalaattiKevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen kera
ÄyriäissalaattiAvokadoruokaGluteenitonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti