Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 8 arkkia riisipaperia, 22 cm kokoisia
  • 350 g graavilohta palana
  • ½ lavakurkku
  • 1 avokado
  • 1 kerä roomansalaattia
  • 1 pieni nippu ruohosipulia

Sinappikastike

  • ½ dl puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl karkeaa dijonsinappia
  • ½ dl hunajaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • ½ dl rapsiöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sinappikastike: Purista sitruunasta mehu ja hienonna tilli. Vatkaa sitruunamehu ja hunaja niin että hunaja liukenee. Lisää sinappi. Vatkaa öljy ohuena norona mukaan kastikkeeseen, viimeistele tillillä. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Anna maustua tarjoiluun asti.

2. Suikaloi lohi, n. 1X5 cm paloiksi. Kuori kurkku ja poista siemenet. Halkaise avokado ja poista kivi. Suikaloi kurkku, avokado ja salaatti pituussuuntaan.

3. Kostuta riisipaperiarkit haaleassa vedessä yksi kerrallaan ja laita ne puhtaan pyyheliinan päälle. Asettele arkeille salaattia, kurkkua, ruohosipulia ja lohta, kääri kokoon tiiviiksi rulliksi. Leikkaa rullat varovaisesti terävällä veitsellä pienemmiksi paloiksi. Tarjoile kastikkeen kera.

Riisipaperia käytetään yleensä vietnamilaisiin kevätkääryleisiin, mutta tässä maistelemme tuttuja, kotimaisia makuja. Arkkeja on helpompi käsitellä, kun ne kostuttaa kevyesti. Tarjoile naposteltavana tai alkuruokana.

Lisää aiheesta:

Alkuruokalautanen kolmella lohellaSalaatti herkkusienten ja leipäkrutonkien keraHerkkusienisalaatti ja sinappikastikeLohipastrami salaattiLohta rucolapeston keraAvokadoa ja scampeja
KevätkääryleetAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kevätkääryleet
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kiinalaiset kevätrullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Scampinpyrstökääryleet ja seesamimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätkääryleet broileritäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätrullat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kevätrullat lohitartarin kera