Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeilla
Shutterstock
Julkaistu 03.01.2020 11:49
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Parmesaanikana on yksi maailman suosituimmista broileriruoista. Testaa sinäkin! Näin helposti valmistuu täydellinen parmesaanibroileri.
Ainekset
2 munaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa ja pippuria
6 broilerin rintafilettä
2,5 dl panko-korppujauhoja
1 dl korppujauhoja
50 g parmesaania raastettuna
1 tl sipuli- tai valkosipulijauhetta
1-1,5 dl oliiviöljyä paistamiseen
Kastike
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
400 g paseerattua tomaattia (passata)
suolaa ja pippuria
1 tl italialaista yrttimaustetta
1 tl sokeria
Päälle
250 g mozzarellajuustoa viipaleina
30 g parmesaania raastettuna
2 rkl tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Parmesaanikana valmistuu näin:
Valmistusaika: 15 min + 30 min paistaminen Annoksia: 4-6
Tee ensin kastike: Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hienonnettua sipulia noin 3 minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 30 sekuntia.
Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, suola ja pippuri, yrtimauste ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 5-10 minuuttia. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
Vatkaa kananmunien kanssa isohkossa kulhossa hienonnettu valkosipuli, lehtipersilja, suola ja pippuri. Lisää joukkoon broilerinfileet ja pyörittele. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden marinoitua vähintään 15 minuuttia (tai yön yli jääkaapissa).
Sekoita keskenään pankojauhot, korppujauhot, raastettu parmesaani ja valkosipulijauhe laakeassa kulhossa. Pyörittele broilerinfileet leivityksessä niin, että jauhoja ja juustoa tarttuu tasaisesti fileisiin.
Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Paista broilerinfileitä noin 4-5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kullanruskean värinen.
Laita fileet öljyttyyn uunivuokaan ja kaada fileiden päälle tomaattikastiketta. Aseta päälle vielä 2-3 mozzarellaviipaletta ja ripottele 2 rkl raastettua parmesaania per filee. Viimeistele basilikalla tai lehtipersiljalla.
Paista parmesaanikanaa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes fileet ovat täysin kypsiä ja mozzarella sulanut