Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeilla

Shutterstock
Julkaistu 03.01.2020 11:49

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Parmesaanikana on yksi maailman suosituimmista broileriruoista. Testaa sinäkin! Näin helposti valmistuu täydellinen parmesaanibroileri.

Ainekset

  • 2 munaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria
  • 6 broilerin rintafilettä
  • 2,5 dl panko-korppujauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 1 tl sipuli- tai valkosipulijauhetta
  • 1-1,5 dl oliiviöljyä paistamiseen

Kastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 400 g paseerattua tomaattia (passata)
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl italialaista yrttimaustetta
  • 1 tl sokeria

Päälle

  • 250 g mozzarellajuustoa viipaleina
  • 30 g parmesaania raastettuna
  • 2 rkl tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Parmesaanikana valmistuu näin: 

Valmistusaika: 15 min + 30 min paistaminen
Annoksia: 4-6

  1. Tee ensin kastike: Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hienonnettua sipulia noin 3 minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 30 sekuntia.
  • Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, suola ja pippuri, yrtimauste ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 5-10 minuuttia. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Laita uuni lämpiämään 220-asteiseksi. Voitele uunivuoka vamiiksi öljyllä.
  • Vatkaa kananmunien kanssa isohkossa kulhossa hienonnettu valkosipuli, lehtipersilja, suola ja pippuri. Lisää joukkoon broilerinfileet ja pyörittele. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden marinoitua vähintään 15 minuuttia (tai yön yli jääkaapissa).
  • Sekoita keskenään pankojauhot, korppujauhot, raastettu parmesaani ja valkosipulijauhe laakeassa kulhossa. Pyörittele broilerinfileet leivityksessä niin, että jauhoja ja juustoa tarttuu tasaisesti fileisiin.
  • Kuumenna  öljy pannulla keskilämmöllä. Paista broilerinfileitä noin 4-5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kullanruskean värinen.
  • Laita fileet öljyttyyn uunivuokaan ja kaada fileiden päälle tomaattikastiketta. Aseta päälle vielä 2-3 mozzarellaviipaletta ja ripottele 2 rkl raastettua parmesaania per filee. Viimeistele basilikalla tai lehtipersiljalla.
  • Paista parmesaanikanaa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes fileet ovat täysin kypsiä ja mozzarella sulanut
  • Resepti: Cafedelites

    Lisää aiheesta:

    Kasviswokki, lihaburger ja Coleslaw – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteen!Näitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!Kokkisodan vieraina Pia Penttala ja Pippa Laukka – katso reseptit!Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellilläNäin valmistat kukkakaalin uudella tavalla – kokeile herkullista satay-kastikettaKolmen juuston pannulasagne
    UunibroileriBroilerinfileePääruoatKanaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Uunibroileri
    • 29.04.202407:49
      Juurekset

      Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

    • 28.09.202210:20
      Hellapoliisi

      Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka

    • 20.08.202115:28
      Perunagratiini

      Juustoinen broileri-perunalaatikko

    • 09.04.202010:53
      Broileri

      Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

    • 12.03.202012:19
      Broileri

      Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"