Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeilla

Shutterstock
Julkaistu 03.01.2020 11:49

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Parmesaanikana on yksi maailman suosituimmista broileriruoista. Testaa sinäkin! Näin helposti valmistuu täydellinen parmesaanibroileri.

Ainekset

  • 2 munaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria
  • 6 broilerin rintafilettä
  • 2,5 dl panko-korppujauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 1 tl sipuli- tai valkosipulijauhetta
  • 1-1,5 dl oliiviöljyä paistamiseen

Kastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 400 g paseerattua tomaattia (passata)
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl italialaista yrttimaustetta
  • 1 tl sokeria

Päälle

  • 250 g mozzarellajuustoa viipaleina
  • 30 g parmesaania raastettuna
  • 2 rkl tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Parmesaanikana valmistuu näin: 

Valmistusaika: 15 min + 30 min paistaminen
Annoksia: 4-6

  1. Tee ensin kastike: Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hienonnettua sipulia noin 3 minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 30 sekuntia.
  2. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, suola ja pippuri, yrtimauste ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 5-10 minuuttia. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
  3. Laita uuni lämpiämään 220-asteiseksi. Voitele uunivuoka vamiiksi öljyllä.
  4. Vatkaa kananmunien kanssa isohkossa kulhossa hienonnettu valkosipuli, lehtipersilja, suola ja pippuri. Lisää joukkoon broilerinfileet ja pyörittele. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden marinoitua vähintään 15 minuuttia (tai yön yli jääkaapissa).
  5. Sekoita keskenään pankojauhot, korppujauhot, raastettu parmesaani ja valkosipulijauhe laakeassa kulhossa. Pyörittele broilerinfileet leivityksessä niin, että jauhoja ja juustoa tarttuu tasaisesti fileisiin.
  6. Kuumenna  öljy pannulla keskilämmöllä. Paista broilerinfileitä noin 4-5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kullanruskean värinen.
  7. Laita fileet öljyttyyn uunivuokaan ja kaada fileiden päälle tomaattikastiketta. Aseta päälle vielä 2-3 mozzarellaviipaletta ja ripottele 2 rkl raastettua parmesaania per filee. Viimeistele basilikalla tai lehtipersiljalla.
  8. Paista parmesaanikanaa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes fileet ovat täysin kypsiä ja mozzarella sulanut

Resepti: Cafedelites

Lisää aiheesta:

Kasviswokki, lihaburger ja Coleslaw – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteen!Näitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!Kokkisodan vieraina Pia Penttala ja Pippa Laukka – katso reseptit!Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellilläNäin valmistat kukkakaalin uudella tavalla – kokeile herkullista satay-kastikettaKolmen juuston pannulasagne
UunibroileriBroilerinfileePääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri
  • 29.04.202407:49
    Juurekset

    Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

  • 28.09.202210:20
    Hellapoliisi

    Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka

  • 20.08.202115:28
    Perunagratiini

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 09.04.202010:53
    Broileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 12.03.202012:19
    Broileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"