Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeilla
![Copyright: Shutterstock. parmesaanikana](https://im.mtvuutiset.fi/image/7224368/landscape16_9/1600/900/a62d4e4c3411360b42b7791db29d2fbf/oU/parmesaanikana.jpg)
Shutterstock
Julkaistu
Parmesaanikana on yksi maailman suosituimmista broileriruoista. Testaa sinäkin! Näin helposti valmistuu täydellinen parmesaanibroileri.
Ainekset
- 2 munaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
- 6 broilerin rintafilettä
- 2,5 dl panko-korppujauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- 50 g parmesaania raastettuna
- 1 tl sipuli- tai valkosipulijauhetta
- 1-1,5 dl oliiviöljyä paistamiseen
Kastike
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 400 g paseerattua tomaattia (passata)
- suolaa ja pippuria
- 1 tl italialaista yrttimaustetta
- 1 tl sokeria
Päälle
- 250 g mozzarellajuustoa viipaleina
- 30 g parmesaania raastettuna
- 2 rkl tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Parmesaanikana valmistuu näin:
Valmistusaika: 15 min + 30 min paistaminen
Annoksia: 4-6
- Tee ensin kastike: Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hienonnettua sipulia noin 3 minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 30 sekuntia.
- Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, suola ja pippuri, yrtimauste ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 5-10 minuuttia. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Laita uuni lämpiämään 220-asteiseksi. Voitele uunivuoka vamiiksi öljyllä.
- Vatkaa kananmunien kanssa isohkossa kulhossa hienonnettu valkosipuli, lehtipersilja, suola ja pippuri. Lisää joukkoon broilerinfileet ja pyörittele. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden marinoitua vähintään 15 minuuttia (tai yön yli jääkaapissa).
- Sekoita keskenään pankojauhot, korppujauhot, raastettu parmesaani ja valkosipulijauhe laakeassa kulhossa. Pyörittele broilerinfileet leivityksessä niin, että jauhoja ja juustoa tarttuu tasaisesti fileisiin.
- Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Paista broilerinfileitä noin 4-5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kullanruskean värinen.
- Laita fileet öljyttyyn uunivuokaan ja kaada fileiden päälle tomaattikastiketta. Aseta päälle vielä 2-3 mozzarellaviipaletta ja ripottele 2 rkl raastettua parmesaania per filee. Viimeistele basilikalla tai lehtipersiljalla.
- Paista parmesaanikanaa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes fileet ovat täysin kypsiä ja mozzarella sulanut
Resepti: Cafedelites
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka