Lämpimät broileripinaattitäytteiset voileivät

Tätä kannattaa kokeilla, kun haluat tarjota vieraillesi jotain pientä ja herkullista. Lämpimät voileivät sopivat alkuruoaksi, pääruoaksi sekä myöhäisillan pikkupurtavaksi.

4 annosta

  • 3 pientä broilerifileetä
  • 250 g pakastettua lehtipinaattia
  • muskottipähkinää
  • 2 rkl voita
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • sitruunamehua
  • 4 paahtoleipäviipaletta
  • 8 emmentaljuustoviipaletta

Valmistusohje

1. Broilerimuhennos: Leikkaa broilerinfileet pieniksi kuutioiksi. Paista fileekuutioita voissa, älä ruskista. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita huolellisesti. Lisää kerma, sekoita ja anna hautua muhennokseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Purista sulatetuista pinaatinlehdistä vesi. Hienonna pinaatinlehdet ja kuullota ne voissa. Mausta rouhitulla muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

3. Paista leipäviipaleet voissa kullanruskeiksi. Levitä jokaiselle leipäviipaleelle kerros pinaattia. Lusikoi broilerimuhennos pinaatin päälle. Peitä muhennos muutamalla juustoviipaleella. Gratinoi voileipiä 5-6 minuuttia tai niin kauan, että juusto saa kauniin värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.