Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämpimät broileripinaattitäytteiset voileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 3 pientä broilerifileetä
  • 250 g pakastettua lehtipinaattia
  • muskottipähkinää
  • 2 rkl voita
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • sitruunamehua
  • 4 paahtoleipäviipaletta
  • 8 emmentaljuustoviipaletta

Valmistusohje

1. Broilerimuhennos: Leikkaa broilerinfileet pieniksi kuutioiksi. Paista fileekuutioita voissa, älä ruskista. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita huolellisesti. Lisää kerma, sekoita ja anna hautua muhennokseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Purista sulatetuista pinaatinlehdistä vesi. Hienonna pinaatinlehdet ja kuullota ne voissa. Mausta rouhitulla muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

3. Paista leipäviipaleet voissa kullanruskeiksi. Levitä jokaiselle leipäviipaleelle kerros pinaattia. Lusikoi broilerimuhennos pinaatin päälle. Peitä muhennos muutamalla juustoviipaleella. Gratinoi voileipiä 5-6 minuuttia tai niin kauan, että juusto saa kauniin värin.

Tätä kannattaa kokeilla, kun haluat tarjota vieraillesi jotain pientä ja herkullista. Lämpimät voileivät sopivat alkuruoaksi, pääruoaksi sekä myöhäisillan pikkupurtavaksi.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin kana-caesarsalaattiGratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn keraBroileri viinisipulien ja vuohenjuustoleivän keraBroileri-pot-au-feu krutonkien keraPestotäytteinen broilerinfilee ja voissa paistetut kasviksetSoseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera
LihavoileipäKananmunatonAlkuruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät