Lämpimät broileripinaattitäytteiset voileivät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659898/landscape16_9/515/290/544fe3b52ef3202fe8cd3a5bed822541/rt/878844-3572.jpg)
Tätä kannattaa kokeilla, kun haluat tarjota vieraillesi jotain pientä ja herkullista. Lämpimät voileivät sopivat alkuruoaksi, pääruoaksi sekä myöhäisillan pikkupurtavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 3 pientä broilerifileetä
- 250 g pakastettua lehtipinaattia
- muskottipähkinää
- 2 rkl voita
- 2 tl vehnäjauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
- sitruunamehua
- 4 paahtoleipäviipaletta
- 8 emmentaljuustoviipaletta
Valmistusohje
1. Broilerimuhennos: Leikkaa broilerinfileet pieniksi kuutioiksi. Paista fileekuutioita voissa, älä ruskista. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita huolellisesti. Lisää kerma, sekoita ja anna hautua muhennokseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Purista sulatetuista pinaatinlehdistä vesi. Hienonna pinaatinlehdet ja kuullota ne voissa. Mausta rouhitulla muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.
3. Paista leipäviipaleet voissa kullanruskeiksi. Levitä jokaiselle leipäviipaleelle kerros pinaattia. Lusikoi broilerimuhennos pinaatin päälle. Peitä muhennos muutamalla juustoviipaleella. Gratinoi voileipiä 5-6 minuuttia tai niin kauan, että juusto saa kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka