Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Panzanella -leipäsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Miten voisi hyödyntää kuivahtanutta leipää?

4 hengelle

  • 8 siivua päivän vanhaa toscanalaista leipää
  • 10 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 1 punasipuli suikaleiksi hienonnettuna
  • 1,2 dl neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 4 tuoretta basilikanlehteä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje

Ennen kuin syöttää sen puluille, kannattaa harkita panzanellan, helpon ja perinteisen toscanalaisen leipäsalaatin, tekemistä.

- Upota päivänvanhat toscanalaiset leipäviipaleet vesikulhoon. Purista käsin pois kaikki vesi, jonka leipä on imenyt. Paloittele leipä pieniksi palasiksi ja laita palat isoon kulhoon.

- Purista kirsikkatomaatin mehua leipäpalojen joukkoon ennen kuin sekoitat sinne tomaatinpuolikkaat.

- Lisää kulhoon sipulikuutiot, neitsytoliiviöljy ja punaviinietikka.

- Revi basilikanlehdet ja ripottele salaattiin. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita hyvin.

- Aseta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta salaatti maustuisi.

Lisää aiheesta:

Paras kreikkalainen salaattiToscanalainen kuskus-leipäsalaattiAppelsiini-artisokkatapasSalaatti punaisten papujen ja avokadon keraNizzan salaatti anjoviksellaSitrussalaatti meren hedelmien kera
KasvissalaattiPääruoatSalaatitAlkuruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos