Miten voisi hyödyntää kuivahtanutta leipää?
4 hengelle
- 8 siivua päivän vanhaa toscanalaista leipää
- 10 kirsikkatomaattia puolitettuina
- 1 punasipuli suikaleiksi hienonnettuna
- 1,2 dl neitsytoliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 4 tuoretta basilikanlehteä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohje
Ennen kuin syöttää sen puluille, kannattaa harkita panzanellan, helpon ja perinteisen toscanalaisen leipäsalaatin, tekemistä.
- Upota päivänvanhat toscanalaiset leipäviipaleet vesikulhoon. Purista käsin pois kaikki vesi, jonka leipä on imenyt. Paloittele leipä pieniksi palasiksi ja laita palat isoon kulhoon.
- Purista kirsikkatomaatin mehua leipäpalojen joukkoon ennen kuin sekoitat sinne tomaatinpuolikkaat.
- Lisää kulhoon sipulikuutiot, neitsytoliiviöljy ja punaviinietikka.
- Revi basilikanlehdet ja ripottele salaattiin. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita hyvin.
- Aseta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta salaatti maustuisi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.