Panzanella -leipäsalaatti
Miten voisi hyödyntää kuivahtanutta leipää?
4 hengelle
- 8 siivua päivän vanhaa toscanalaista leipää
- 10 kirsikkatomaattia puolitettuina
- 1 punasipuli suikaleiksi hienonnettuna
- 1,2 dl neitsytoliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 4 tuoretta basilikanlehteä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohje
Ennen kuin syöttää sen puluille, kannattaa harkita panzanellan, helpon ja perinteisen toscanalaisen leipäsalaatin, tekemistä.
- Upota päivänvanhat toscanalaiset leipäviipaleet vesikulhoon. Purista käsin pois kaikki vesi, jonka leipä on imenyt. Paloittele leipä pieniksi palasiksi ja laita palat isoon kulhoon.
- Purista kirsikkatomaatin mehua leipäpalojen joukkoon ennen kuin sekoitat sinne tomaatinpuolikkaat.
- Lisää kulhoon sipulikuutiot, neitsytoliiviöljy ja punaviinietikka.
- Revi basilikanlehdet ja ripottele salaattiin. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita hyvin.
- Aseta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta salaatti maustuisi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan