Tästä rapeasta salaatista saat paljon kuituja ja vitamiineja. Se on myös värikäs lisä seisovaan pöytään. Valmistele kaikki etukäteen avokadoa lukuun ottamatta, jonka lisäät juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 400 g kidneypapuja (1 prk)
- 1 ruukku roomansalaattia
- 2 punaista paprikaa
- 1 punasipuli
- 340 g maissia (1 prk)
- 1 avokado
- muutama musta oliivi
- 2 limeä
- 2 rkl neutraalia öljyä
- tuoretta tai jauhettua chiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kaada pavut lävikköön ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Huuhdo salaatti ja revi pienemmiksi paloiksi. Levitä salaatti vadille. Huuhdo ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna tai suikaloi sipuli ohuesti. Laita pavut, paprika, maissit ja sipuli salaatinlehtien päälle. Asettele mukaan muutama oliivi sekä hieman korianteria. Peitä muovikelmulla ja säilytä kylmässä tarjoiluun asti.
2. Purista limeistä mehu, raasta mielellään mukaan hieman kuorta ja sekoita mukaan öljy, chili, puristettu valkosipuli, suola ja hienonnettua korianteria. Säilytä kastike kylmässä tarjoiluun asti.
3. Juuri ennen tarjoilua: Kaada kastike salaatin päälle. Koverra avokadosta hedelmäliha ja asettele salaatin päälle.
4. Syö salaatti leivän kera, mielellään ohuiden vehnätortillojen tai intialaisen chapatileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.