Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaatti punaisten papujen ja avokadon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Kahdeksalle

  • 400 g kidneypapuja (1 prk)
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 340 g maissia (1 prk)
  • 1 avokado
  • muutama musta oliivi
  • 2 limeä
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • tuoretta tai jauhettua chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kaada pavut lävikköön ja huuhdo ne kylmällä vedellä. Huuhdo salaatti ja revi pienemmiksi paloiksi. Levitä salaatti vadille. Huuhdo ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna tai suikaloi sipuli ohuesti. Laita pavut, paprika, maissit ja sipuli salaatinlehtien päälle. Asettele mukaan muutama oliivi sekä hieman korianteria. Peitä muovikelmulla ja säilytä kylmässä tarjoiluun asti.

2. Purista limeistä mehu, raasta mielellään mukaan hieman kuorta ja sekoita mukaan öljy, chili, puristettu valkosipuli, suola ja hienonnettua korianteria. Säilytä kastike kylmässä tarjoiluun asti.

3. Juuri ennen tarjoilua: Kaada kastike salaatin päälle. Koverra avokadosta hedelmäliha ja asettele salaatin päälle.

4. Syö salaatti leivän kera, mielellään ohuiden vehnätortillojen tai intialaisen chapatileivän kera.

Lisää aiheesta:

Nizzan salaatti anjoviksellaRapea salaatti mustapavuilla ja kalkkunallaIso thai-salaattiKylmä savukassler peston keraSitrussalaatti meren hedelmien keraKreikkalainen salaatti anjovisfileiden kera
AvokadosalaattiSalaatitKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaGoGreen

Tästä rapeasta salaatista saat paljon kuituja ja vitamiineja. Se on myös värikäs lisä seisovaan pöytään. Valmistele kaikki etukäteen avokadoa lukuun ottamatta, jonka lisäät juuri ennen tarjoilua.

Alkuruoat

Tuoreimmat aiheesta

Avokadosalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tuorejuustolla ja avokadosalaatilla

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaatti punaisten papujen ja avokadon kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Mustekala-avokadosalaatti

  • 18.02.201300:00
    Juustosalaatti

    Avokado-pähkinäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Meloni-avokadosalaatti