Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti
Tataki on japanilainen valmistus tapa. Tataki on joko täysin raakaa mutta useitan pintagrillattua ja viipaloitua lihaa tai kalaa. - Tämä resepti on tarkoitettu mukaviin ja mutkattomiin grillaushetkiin. Tataki on helppo tapa grillata ja soijan yhdistäminen perinteisiin resepteihin on hyvä tapa saada uusia makuja jo ennestään tutuista ruuista, annoksen valmistanut Hanko Sushin kokki Jesper Björkell kertoo.
Ainekset (neljälle)
Sitruunasoija (ponzu) vinegrette
- 1/2 dl Inkivääri etikkaa
- 1/2 dl Kikkoman-soijakastiketta
- 1/2 Sitruunan mehu
Salaattipohja
- n. 400 g kurkkua
- 1 pss jäävuorisalaattia
- 1 avokado
- Kevätsipulia
Lisäksi
- 150g Naudan ulkofilettä tai 200g Lohta
Valmistusohje
Salaattipohja:
Leikkaa kurkut noin sormenpään kokoiseksi paloiksi.Revi salaatti joukkoon syötävän kokoisena paloina. Pilko kevätsipuli pieneksi ja sekoita joukkoon.
Sitruunasoija-vinegrette:
Sekoita ainakset keskenään ja kaada salaatin päälle.
Puolita avokado pitkittäin ja poista kivi. Grillaa sisäpuoli edellä noin 2min Anna jäähtyä. Ota kuori pois ja leikkaa salaatin joukkoon
Leikkaa ulkofile noin 4 cm leväksi ja 2 cm paksuiseksi pihviksi ja grillaa pinnat kiinni jokapuolelta pihviä
Anna Jäähtyä ja leikkaa noin 0.5cm paksuiksi viipaleiksi ja asettele salaattipohjan päälle.
Voit vielä viimeistellä annoksen kaatamalla vähän suolaista soijaa lihan päälle. Ripottele päälle vielä vähän kevätsipulia ja pippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti