Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

Julkaistu 06.07.2017 13:50

MTV LIFESTYLE

Ainekset (neljälle)

    Sitruunasoija (ponzu) vinegrette

    • 1/2 dl Inkivääri etikkaa
    • 1/2 dl Kikkoman-soijakastiketta
    • 1/2 Sitruunan mehu

    Salaattipohja

    • n. 400 g kurkkua
    • 1 pss jäävuorisalaattia
    • 1 avokado
    • Kevätsipulia

    Lisäksi

    • 150g Naudan ulkofilettä tai 200g Lohta

    Valmistusohje

    Salaattipohja:

    Leikkaa kurkut noin sormenpään kokoiseksi paloiksi.Revi salaatti joukkoon syötävän kokoisena paloina. Pilko kevätsipuli pieneksi ja sekoita joukkoon.

    Sitruunasoija-vinegrette:

    Sekoita ainakset keskenään ja kaada salaatin päälle.

    Puolita avokado pitkittäin ja poista kivi. Grillaa sisäpuoli edellä noin 2min Anna jäähtyä. Ota kuori pois ja leikkaa salaatin joukkoon

    Leikkaa ulkofile noin 4 cm leväksi ja 2 cm paksuiseksi pihviksi ja grillaa pinnat kiinni jokapuolelta pihviä

    Anna Jäähtyä ja leikkaa noin 0.5cm paksuiksi viipaleiksi ja asettele salaattipohjan päälle.

    Tataki on japanilainen valmistus tapa. Tataki on joko täysin raakaa mutta useitan pintagrillattua ja viipaloitua lihaa tai kalaa.    - Tämä resepti on tarkoitettu mukaviin ja mutkattomiin grillaushetkiin. Tataki on helppo tapa grillata ja soijan yhdistäminen perinteisiin resepteihin on hyvä tapa saada uusia makuja jo ennestään tutuista ruuista, annoksen valmistanut Hanko Sushin kokki Jesper Björkell kertoo.

    Voit vielä viimeistellä annoksen kaatamalla vähän suolaista soijaa lihan päälle. Ripottele päälle vielä vähän kevätsipulia ja pippuria.

    Lisää aiheesta:

    Riisipaperirullat lohen ja dippikastikkeen keraHawaijinleike ja jättilohkoperunatLok LakJesperin teriyaki-yakitori Kanafileet vihanneswokin keraJapanilainen pihvi ja broccoli-sienipaistosta
    Huomenta SuomiGrillattu lohiJapanilaistaKasvissalaattiAlkuruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Huomenta Suomi
    • 12.12.09:27
      Pannacotta

      Appelsiini-suklaapannacotta

    • 12.12.09:21
      Joulukinkku

      Kinkun paisto-ohjeet ja pistaasikuorrute kinkulle

    • 15.11.06:00
      Makeat letut

      Mäkisen mummon Prätsykät

    • 15.11.06:00
      Jauhelihapata

      Italianpata

    • 15.11.06:00
      Nopeat ja helpot

      Helpot valkosipulileivät tortillaletuista