Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

Pippa Laukan salaatti
Pippa Laukka vinkkasi rautapitoisen lounassalaatin ohjeen Huomenta Suomessa kesäkuussa 2024. Shutterstock/MTV

Tämä salaatti on maukas, terveellinen ja täynnä rautaa sekä muita tärkeitä ravintoaineita, jotka tukevat hyvinvointia ja jaksamista, vinkkaa urheilulääkäri ja tv-kasvo Pippa Laukka.

Ainekset

  • 200 g grillattua kananrintaa, viipaloituna (hemiraudan lähteeksi)
  • 2,5 dl kvinoaa
  • 2,5 dl keitettyjä linssejä
  • 2,5 dl keitettyjä kikherneitä
  • 5 dl tuoretta pinaattia
  • 5 dl tuoretta lehtikaalia, pilkottuna
  • 1 punainen paprika, pilkottuna
  • 1 appelsiini, kuorittuna ja lohkottuna
  • 0,5 dl kurpitsansiemeniä
  • 0,5 dl sitruunamehua (tuorepuristettua)
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • (Halutessasi voit lisätä fetajuustoa tai avokadoa)

Valmistusohje

  1. Kvinoa: Huuhtele kvinoa siivilässä juoksevan veden alla. Keitä kvinoa ohjeen mukaan noin 15 minuuttia tai kunnes kvinoa on kypsää ja vesi on imeytynyt. Anna jäähtyä.

  2. Lehtikaali ja Pinaatti: Paista lehtikaali ja pinaatti nopeasti pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä, kunnes ne hieman pehmenevät. Voit myös käyttää niitä raakana, jos haluat enemmän rapeutta.

  3. Linssit ja Kikherneet: Keitä linssit ja kikherneet (jos et käytä valmiiksi keitettyjä). Voit käyttää säilykkeitä, mutta huuhtele ne hyvin ennen käyttöä.

  4. Paprika ja Appelsiini: Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja lohko appelsiini.

  5. Kastike: Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy, hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri.

  6. Salaatin kokoaminen: Sekoita suuressa kulhossa kvinoa, linssit, kikherneet, pinaatti, lehtikaali, paprika ja appelsiini. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin.

  7. Viimeistely: Ripottele kurpitsansiemenet salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Pipan vinkkejä:

C-vitamiini: Appelsiini ja paprika ovat erinomaisia C-vitamiinin lähteitä, jotka auttavat raudan imeytymisessä.

Proteiini: Linssit ja kikherneet lisäävät salaatin proteiinipitoisuutta, mikä tekee siitä täyttävän lounaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.