Pippa Laukka vinkkasi rautapitoisen lounassalaatin ohjeen Huomenta Suomessa kesäkuussa 2024.Shutterstock/MTV
Julkaistu 06.06.2024 14:04
MTV LIFESTYLE
Ainekset
200 g grillattua kananrintaa, viipaloituna (hemiraudan lähteeksi)
2,5 dl kvinoaa
2,5 dl keitettyjä linssejä
2,5 dl keitettyjä kikherneitä
5 dl tuoretta pinaattia
5 dl tuoretta lehtikaalia, pilkottuna
1 punainen paprika, pilkottuna
1 appelsiini, kuorittuna ja lohkottuna
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl sitruunamehua (tuorepuristettua)
0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
Suolaa ja pippuria maun mukaan
(Halutessasi voit lisätä fetajuustoa tai avokadoa)
Valmistusohje
Kvinoa: Huuhtele kvinoa siivilässä juoksevan veden alla. Keitä kvinoa ohjeen mukaan noin 15 minuuttia tai kunnes kvinoa on kypsää ja vesi on imeytynyt. Anna jäähtyä.
Lehtikaali ja Pinaatti: Paista lehtikaali ja pinaatti nopeasti pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä, kunnes ne hieman pehmenevät. Voit myös käyttää niitä raakana, jos haluat enemmän rapeutta.
Linssit ja Kikherneet: Keitä linssit ja kikherneet (jos et käytä valmiiksi keitettyjä). Voit käyttää säilykkeitä, mutta huuhtele ne hyvin ennen käyttöä.
Tämä salaatti on maukas, terveellinen ja täynnä rautaa sekä muita tärkeitä ravintoaineita, jotka tukevat hyvinvointia ja jaksamista, vinkkaa urheilulääkäri ja tv-kasvo Pippa Laukka.
Paprika ja Appelsiini: Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja lohko appelsiini.
Kastike: Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy, hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri.
Salaatin kokoaminen: Sekoita suuressa kulhossa kvinoa, linssit, kikherneet, pinaatti, lehtikaali, paprika ja appelsiini. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin.
Viimeistely: Ripottele kurpitsansiemenet salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Pipan vinkkejä:
C-vitamiini: Appelsiini ja paprika ovat erinomaisia C-vitamiinin lähteitä, jotka auttavat raudan imeytymisessä.
Proteiini: Linssit ja kikherneet lisäävät salaatin proteiinipitoisuutta, mikä tekee siitä täyttävän lounaan.