Pippa Laukan rautainen lounassalaatti
![Copyright: Shutterstock/MTV. Photographer: Alena Haurylik. Pippa Laukan salaatti](https://im.mtvuutiset.fi/image/8953166/landscape16_9/1600/900/8eea950fd731dd9c36abe38738be88db/tU/shutterstock-201536141-copu.jpg)
Tämä salaatti on maukas, terveellinen ja täynnä rautaa sekä muita tärkeitä ravintoaineita, jotka tukevat hyvinvointia ja jaksamista, vinkkaa urheilulääkäri ja tv-kasvo Pippa Laukka.
Ainekset
- 200 g grillattua kananrintaa, viipaloituna (hemiraudan lähteeksi)
- 2,5 dl kvinoaa
- 2,5 dl keitettyjä linssejä
- 2,5 dl keitettyjä kikherneitä
- 5 dl tuoretta pinaattia
- 5 dl tuoretta lehtikaalia, pilkottuna
- 1 punainen paprika, pilkottuna
- 1 appelsiini, kuorittuna ja lohkottuna
- 0,5 dl kurpitsansiemeniä
- 0,5 dl sitruunamehua (tuorepuristettua)
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- (Halutessasi voit lisätä fetajuustoa tai avokadoa)
Valmistusohje
Kvinoa: Huuhtele kvinoa siivilässä juoksevan veden alla. Keitä kvinoa ohjeen mukaan noin 15 minuuttia tai kunnes kvinoa on kypsää ja vesi on imeytynyt. Anna jäähtyä.
Lehtikaali ja Pinaatti: Paista lehtikaali ja pinaatti nopeasti pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä, kunnes ne hieman pehmenevät. Voit myös käyttää niitä raakana, jos haluat enemmän rapeutta.
Linssit ja Kikherneet: Keitä linssit ja kikherneet (jos et käytä valmiiksi keitettyjä). Voit käyttää säilykkeitä, mutta huuhtele ne hyvin ennen käyttöä.
Paprika ja Appelsiini: Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori ja lohko appelsiini.
Kastike: Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy, hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri.
Salaatin kokoaminen: Sekoita suuressa kulhossa kvinoa, linssit, kikherneet, pinaatti, lehtikaali, paprika ja appelsiini. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin.
Viimeistely: Ripottele kurpitsansiemenet salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Pipan vinkkejä:
C-vitamiini: Appelsiini ja paprika ovat erinomaisia C-vitamiinin lähteitä, jotka auttavat raudan imeytymisessä.
Proteiini: Linssit ja kikherneet lisäävät salaatin proteiinipitoisuutta, mikä tekee siitä täyttävän lounaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka