Toscanalainen kuskus-leipäsalaatti

Keittoastian voi tämän reseptin kanssa huoletta unohtaa. Tarvitaan vain tuoreita raaka-aineita ja vähän tölkkitomaatteja ja mahtava ateria on valmis.

4 hengelle

  • 2 kuppia kuskusia
  • 1/2 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 1 punasipuli pilkottuna
  • 1 punainen paprika pilkottuna
  • 1 keltainen paprika pilkottuna
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 2 kuppia soseutettuja purkkitomaatteja
  • yhden sitruunan mehu
  • nippu basilikanlehtiä revittyinä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Ei keittämistä, ei uunin vahtimista, ei mitään sellaista!

- Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja soseutetut purkkitomaatit isossa kulhossa. Lisää kuskus ja sekoita hyvin.

- Koska reseptissä ei ole keittämistä, on tärkeää että kulhossa on tarpeeksi nestettä. Nesteet toimivat kuskusin "keittoagenttina". Kuskus imee itseensä kaiken nesteen, turpoaa ja saa herkullisen maun.

- Lisää kulhoon punasipulit, paprikat, kirsikkatomaatit ja basilika. Sekoita hyvin. Anna seoksen seisoa jääkaapissa muutaman tunnin, jotta maut yhdistyisivät. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!