Toscanalainen kuskus-leipäsalaatti
Keittoastian voi tämän reseptin kanssa huoletta unohtaa. Tarvitaan vain tuoreita raaka-aineita ja vähän tölkkitomaatteja ja mahtava ateria on valmis.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 2 kuppia kuskusia
- 1/2 kuppia neitsytoliiviöljyä
- 1 punasipuli pilkottuna
- 1 punainen paprika pilkottuna
- 1 keltainen paprika pilkottuna
- 10 kirsikkatomaattia
- 2 kuppia soseutettuja purkkitomaatteja
- yhden sitruunan mehu
- nippu basilikanlehtiä revittyinä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Ei keittämistä, ei uunin vahtimista, ei mitään sellaista!
- Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja soseutetut purkkitomaatit isossa kulhossa. Lisää kuskus ja sekoita hyvin.
- Koska reseptissä ei ole keittämistä, on tärkeää että kulhossa on tarpeeksi nestettä. Nesteet toimivat kuskusin "keittoagenttina". Kuskus imee itseensä kaiken nesteen, turpoaa ja saa herkullisen maun.
- Lisää kulhoon punasipulit, paprikat, kirsikkatomaatit ja basilika. Sekoita hyvin. Anna seoksen seisoa jääkaapissa muutaman tunnin, jotta maut yhdistyisivät. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa