Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Appelsiini-artisokkatapas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

8 tapasta

  • vaaleaa leipää (esim. patonkia tai hyvää maalaisleipää)
  • 1 appelsiini
  • 4 artisokan sydäntä puolitettuina (Saclà)
  • 1/2 punasipuli
  • lehtipersiljaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa (Rajamäen)
  • 2 tl oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)
  • suolaa
  • viherpippuria
  • 100 g roquefortia
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kuori appelsiini. Fileoi ja leikkaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Silppua puolikas sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää appelsiinin sekaan. Silppua lehtipersiljaa noin ruokalusikallinen ja lisää kulhoon. Sekoita öljy, etikka ja ripaus viherpippuria appelsiiniseokseen ja mausta suolalla. Tarkista maku ja anna levätä hetken.

Leikkaa leivästä 8 suupalan kokoista palaa ja paahda niitä hetken uunissa juuri ennen tarjoilua, niin että ne ovat rapeita. Lusikoi jokaisen leivän päälle ruokalusikallisen verran appelsiinisalaattia, asettele päälle artisokan puolikas sekä murunen roquefortia. Rouhaise jokaisen päälle pieni mustapippuriripaus ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Nizzan leipäSalaatti punaisten papujen ja avokadon keraCaesarsalaattiPariisinsalaattiPanzanella -leipäsalaattiLohta ja pestovoita
TapaksetKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tapakset
  • 4.8.10:55
    Silakkaa

    Silakka-boquerones

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Tapenadeleivät

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Feta-paprikatapakset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sieni-katkaraputapakset

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Appelsiini-artisokkatapas