Appelsiini-artisokkatapas
Resepti: Meri-Tuuli Lindström
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8 tapasta
- vaaleaa leipää (esim. patonkia tai hyvää maalaisleipää)
- 1 appelsiini
- 4 artisokan sydäntä puolitettuina (Saclà)
- 1/2 punasipuli
- lehtipersiljaa
- 1 tl valkoviinietikkaa (Rajamäen)
- 2 tl oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)
- suolaa
- viherpippuria
- 100 g roquefortia
- mustapippuria
Valmistusohje
Kuori appelsiini. Fileoi ja leikkaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Silppua puolikas sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää appelsiinin sekaan. Silppua lehtipersiljaa noin ruokalusikallinen ja lisää kulhoon. Sekoita öljy, etikka ja ripaus viherpippuria appelsiiniseokseen ja mausta suolalla. Tarkista maku ja anna levätä hetken.
Leikkaa leivästä 8 suupalan kokoista palaa ja paahda niitä hetken uunissa juuri ennen tarjoilua, niin että ne ovat rapeita. Lusikoi jokaisen leivän päälle ruokalusikallisen verran appelsiinisalaattia, asettele päälle artisokan puolikas sekä murunen roquefortia. Rouhaise jokaisen päälle pieni mustapippuriripaus ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka