12.2.2014. Kokeile Hellapoliisin lehtikaalipaistosta!
2 annosta
- 2-3 rkl situunalla maustettua avokadoöljyä
- 250 g lehtikaalia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 lehtisellerinvartta
- n. 1 dl vettä
- n. 2 rkl soijakastiketta
- mustapippuria myllystä
- 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
- ½-1 limen puristettu mehu
Valmistusohje
Hienonna hyvin huuhdeltu ja valutettu lehtikaali reiluiksi suupaloiksi ja poista halutessasi lehtiruodin paksuin osa.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Huuhtele ja leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy isossa pannussa tai wokissa.
Laita pannulle lehtikaali, valkosipulinkynnet ja lehtiselleriviipaleet, kääntele hetki. Lisää vesi, jotta lehtikaali ei pala.
Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla.
Anna hautua hetken aikaa, kunnes lehtikaali pehmenee.
Ripottele joukkoon paahdettuja cashewpähkinöitä ja purista joukkoon limenmehua maun mukaan.
Nauti sellaisenaan tai riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka