Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nizzan salaatti anjoviksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nizzan salaatin ohje ja ainesten määrät ovat vain suuntaa-antavia. Lue ohje, ja ala soveltaa makusi ja kaappisi sisällön puitteissa!

  • Ruokavalio: Kevyt

ainekset

  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 3–6 tomaattia koosta riippuen
  • mustapippuria
  • karkeaa sormisuolaa
  • oliiviöljyä
  • erilaisia salaatteja
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 tlk tonnikalaa oliiviöljyssä
  • 1 prk (n. 70 g) anjovisfileitä
  • 1 ruukku basilikaa

viimeistelyyn

  • neitsytoliiviöljyä
  • punaviinietikkaa
  • puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohje

Keitä kananmunia 6 minuuttia. Kaada kuuma vesi pois ja laita runsaasti kylmää vettä tilalle. Valuta tonnikala.

Lohko tomaatit ja mausta ne mustapippurilla (myllystä), karkealla sormisuolalla ja oliiviöljyllä, kääntele n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tee salaattipeti. Pilko paprikat, kevätsipulit ja varsisellerit. Lohko keitetyt kananmunat neljäsosiksi ja asettele salaattiin. Asettele tomaatit ja oliivit.

Laita valutettu tonnikala salaattiin, asettele anjovisfileet salaatin päälle ja lisää vielä tuoretta basilikaa. Lorauttele päälle neitsytoliiviöljyä ja punaviinietikkaa ja sitruunamehua.

Voit lisäillä oman makusi ja sesongin mukaan mukaan esim. vihreitä papuja, artisokansydämiä jne.

Vinkki: Jos salaattia jää tähteeksi, pistä loppu jääkaappiin ja tee siitä seuraavana päivänä nizzalainen rantaherkku pan bagnat eli ”uitettu leipä”: Ota iso sämpylä, koverra sen sisus ulos ja laita salaattia sisään kaikkine liemineen ja kaari kelmuun. Anna olla pari tuntia jääkaapissa, ennen kuin nautit. Jos sämpylä on kuiva tai kaipaa makua, mausta kuin salaatti. Herkku on valmis!

Lisää aiheesta:

Nizzan leipäKeittokinkkua ja vihanneskastikettaSalaatti punaisten papujen ja avokadon keraSauce Vierge ja haukipullatIso thai-salaattiSavuporosalaatti
NizzansalaattiAlkuruoatSalaatitKevytKeventäjätLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Nizzansalaatti
  • 01.07.202212:05
    Harri Syrjänen

    Nizzansalaatti fetalla – Harri Syrjäsen helppo ohje

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Oliivinen nizzansalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nizzan salaatti anjoviksella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Klassinen Niçoisesalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Nizzansalaatti