Nizzan salaatti anjoviksella
Nizzan salaatin ohje ja ainesten määrät ovat vain suuntaa-antavia. Lue ohje, ja ala soveltaa makusi ja kaappisi sisällön puitteissa!
- Ruokavalio: Kevyt
ainekset
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 3–6 tomaattia koosta riippuen
- mustapippuria
- karkeaa sormisuolaa
- oliiviöljyä
- erilaisia salaatteja
- 1 ruukku rucolaa
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 nippu kevätsipulia
- 2 varsisellerin vartta
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 tlk tonnikalaa oliiviöljyssä
- 1 prk (n. 70 g) anjovisfileitä
- 1 ruukku basilikaa
viimeistelyyn
- neitsytoliiviöljyä
- punaviinietikkaa
- puolikkaan sitruunan mehu
Valmistusohje
Keitä kananmunia 6 minuuttia. Kaada kuuma vesi pois ja laita runsaasti kylmää vettä tilalle. Valuta tonnikala.
Lohko tomaatit ja mausta ne mustapippurilla (myllystä), karkealla sormisuolalla ja oliiviöljyllä, kääntele n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Tee salaattipeti. Pilko paprikat, kevätsipulit ja varsisellerit. Lohko keitetyt kananmunat neljäsosiksi ja asettele salaattiin. Asettele tomaatit ja oliivit.
Laita valutettu tonnikala salaattiin, asettele anjovisfileet salaatin päälle ja lisää vielä tuoretta basilikaa. Lorauttele päälle neitsytoliiviöljyä ja punaviinietikkaa ja sitruunamehua.
Voit lisäillä oman makusi ja sesongin mukaan mukaan esim. vihreitä papuja, artisokansydämiä jne.
Vinkki: Jos salaattia jää tähteeksi, pistä loppu jääkaappiin ja tee siitä seuraavana päivänä nizzalainen rantaherkku pan bagnat eli ”uitettu leipä”: Ota iso sämpylä, koverra sen sisus ulos ja laita salaattia sisään kaikkine liemineen ja kaari kelmuun. Anna olla pari tuntia jääkaapissa, ennen kuin nautit. Jos sämpylä on kuiva tai kaipaa makua, mausta kuin salaatti. Herkku on valmis!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut