Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettu kalafilee tomaattikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ohjeessa on käytetty kissakalafileitä, mutta ne voi korvata millä tahansa kiinteä- ja vaalealihaisella kalalla.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 500 g:n kissakala- tai muu kalafilee
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Tomaattikastike

  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • tuoretta rakuunaa
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä ja lisää joukkoon tomaattimurska ja valkoviini. Hauduta noin 10 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella hienonnettua tuoretta rakuunaa. Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Voitele kalafilee öljyllä ja mausta suolalla. Kuumenna grillipannu ja paista kalaa molemmin puolin noin 2 minuuttia.

3. Tarjoa kala heti tomaattikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.

Lisää aiheesta:

Kalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraTomaattinen lohisoppaJuustokuminalla maustettua uunikalaaTonnikala-pennevuokaPikkupääkampelafileet sinappiratatouillen keraPaistetut punakampelafileet katkarapujen ja tomaattikastikkeen kera
KalafileeKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière