Paistettu kalafilee tomaattikastikkeen kera
Tässä ohjeessa on käytetty kissakalafileitä, mutta ne voi korvata millä tahansa kiinteä- ja vaalealihaisella kalalla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g:n kissakala- tai muu kalafilee
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Tomaattikastike
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 rkl hienonnettua salottisipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl valkoviiniä
- tuoretta rakuunaa
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä ja lisää joukkoon tomaattimurska ja valkoviini. Hauduta noin 10 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella hienonnettua tuoretta rakuunaa. Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun asti.
2. Voitele kalafilee öljyllä ja mausta suolalla. Kuumenna grillipannu ja paista kalaa molemmin puolin noin 2 minuuttia.
3. Tarjoa kala heti tomaattikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan