Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paella on sekä maukasta että käytännöllistä kun päivällisvieraita on useita. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 20 tuoretta simpukkaa, eri lajeja
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 broileri
  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • ½ sitruuna
  • 8 dl lientä + simpukoiden keittoliemi
  • 1 g sahramia
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ maustemittaa cayennepippuria
  • 200 g jättikatkarapuja kuorineen
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat kylmän, juoksevan veden alla. Heitä pois ne jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa kevyesti. Keitä simpukat viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Siivilöi liemi ja säästä se. Laita simpukat sivuun.

2. Paloittele broileri. Kuumenna öljyä paellapannussa tai suuressa paistinpannussa. Ruskista kanapalat ja nosta ne pannusta.

3. Hienonna keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikoista siemenet ja suikaloi ne. Kaada loput öljystä pannuun, paista sipuli ja valkosipuli kullanruskeiksi. Lisää paprika ja riisi. Paista muutama minuutti samalla sekoitellen.

4. Purista sitruunasta mehu. Lisää sitruunamehu ja liemi pannuun. Mausta sahramilla, suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Lisää kanapalat. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia.

5. Kuori jättikatkaravut mutta jätä pyrstön uloin osa kiinni. Paista katkaravut nopeasti öljyssä. Lisää katkaravut ja simpukat paellaan. Anna kaiken kiehua vielä 5 minuuttia.

Lisää aiheesta:

PaellaMehevä kalapata simpukoilla ja katkaravuillaPaellaa kanan, porsaan ja simpukoiden keraSpagettia simpukoiden keraTalon paellaKala-äyriäiskeitto jättikatkaravuilla
PaellaKananmunatonGluteenitonLaktoositonUusivuosiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera