Paahdettuja auringonkukansiemeniä ja glaseerattuja pähkinöitä
Kun maustat pähkinöitä chilillä, makeus tekee niille ihmeitä. Tulisuus on jäljellä, mutta ei ole niin terävä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 200 g maapähkinöitä
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 tl chilijauhetta
- 200 g cashewpähkinöitä
- 1 tl rapsiöljyä
- 1 tl merisuolaa
- 1 dl sulttaanirusinoita
- 150 g auringonkukansiemeniä
- 1 tl rapsiöljyä
- 1 tl merisuolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita maapähkinät, cashewpähkinät ja auringonkukansiemenet pellille. Norota päälle hunajaa, ripottele päälle sokeri ja mausteet. Ripottele päälle hieman vettä, jotta pähkinät eivät tartu toisiinsa. Ripottele suolaa ja norota öljyä cashewpähkinöille ja auringonkukansiemenille.
2. Paahda pähkinöitä ja siemeniä uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Sekoittele välillä.
3. Anna jäähtyä pellillä. Kaada pähkinät omiin tarjoilukulhoihinsa ja sekoita cashewpähkinöihin rusinat ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti