Uunissa paistettuja vihanneksia ja paahdettuja pinjansiemeniä

Satoaikoina ei ole parempaa tapaa valmistaa vihanneksia kuin paistaa ne uunissa. Tee paljon yhdellä kertaa, voit tuplata reseptin määrät.

Neljälle

  • 1 munakoiso
  • 1 tl suolaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 ½ paprikaa, mielellään erivärisinä
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele munakoiso, ripottele päälle suolaa ja anna levätä 10 minuuttia. Huuhdo palat ja kuivaa ne tarkoin. Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja sipuli pienemmiksi paloiksi.

2. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita vihannekset vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa, pippuria ja rosmariinia. Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes kaikki vihannekset ovat pehmenneet.

3. Paahda pinjansiemenet kuivassa, kuumassa pannussa, ripottele ne vihannesten päälle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.