Helpot cocktailpalat
Loppuvuoden illanistujaisiin kannattaa valmistaa pieniä suupaloja. Voit muuttaa aineksia oman maun mukaan ja sivellä halutessasi leipäpalojen pinnalle vaikkapa hieman pestoa. Varaa esille siis cocktailtikut, muuta ainekset ja ryhdy pujottelemaan aineksia.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 10min
- Annosmäärä: 12 cocktailpalaa
Ainekset
- 12 cocktailtikkua
- 2 viipaletta rapeakuorista maalaisleipää
- (3 tl pestoa)
- 1 iso mozzarellapallo tai 12 minimozzarellapalloa
- 100 g Serrano-kinkkua
- 12 viinirypälettä
- 1–2 kiivihedelmää
Valmistusohje
Ota esille cocktailtikut.
Leikkaa maalaisleipäviipaleista suupalan kokoisia paloja.
Voitele ne halutessasi pestolla.
Leikkaa mozzarellapallo suupaloiksi tai valuta minimozzarellapallot.
Ota esille Serrano kinkkuviipaleet ja huuhtele viinirypäleet.
Paloittele kuoritut kiivihedelmät.
Pujota ainekset cocktailtikkuihin ja nosta tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi