Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helpot joulun cocktailpalat

Helpot cocktailpalat sopivat jouluun.
Helpot cocktailpalat sopivat jouluun.Anu Heinaro
Julkaistu 14.12.2024 09:45

MTV LIFESTYLE

Lauantaina 14.12.24 Huomenta Suomessa valmistettiin joulun helppoja cocktailpaloja. Resepti: Anu Heinaro

Ainekset

  • 1 prk valmista croissant-taikinaa (240g)
  • sinihomejuustoa
  • aprikoosihilloa
  • konvehteja tai tryffeleitä (leikattavia eli jonkin verran pehmeitä)

Valmistusohje

  1. Avaa croissant-taikina paketista. Avaa rulla ihan auki pitkäksi levyksi ja rullaa pitkältä sivulta rullaksi.

  2. Leikkaa rullasta viipaleita terävällä veitsellä. Käännä viipaleet lappeelleen pellille leivinpaperin päälle ja muotoile käsin pyöreiksi jos ne ovat soikiota leikkaamisen jäljiltä ja litistä hieman. 

  3. Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 7–10 minuuttia. Jäähdytä. 

  4. Laita jäähtyneiden levyjen päälle sinihomejuustoa, aprikoosihilloa, sekä viipaloituja konvehteja tai tryffeleitä. Konvehtien on hyvä olla pehmeitä, jotta pystyt leikkaamaan niitä.

Tarjoile glögin kanssa!

Lisää aiheesta:

LuumupitkoBrie-parsataskutSinivalkoiset cocktailpalatPikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrätPipari-sinihomejuustogrissinitKätevät taatelipiparit
JouluruokaCocktail alkupalatHuomenta SuomiNopeat ja helpotAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 12.12.09:27
    Pannacotta

    Appelsiini-suklaapannacotta

  • 12.12.09:21
    Joulukinkku

    Kinkun paisto-ohjeet ja pistaasikuorrute kinkulle

  • 2.12.14:23
    Piparkakut

    Vihreä sammal piparikuuseen

  • 14.12.202409:46
    Kahvijälkiruoat

    Luumupitko

  • 14.12.202409:45
    Cocktail alkupalat

    Helpot joulun cocktailpalat