Mangochutney
Mangochutneyn voit valmistaa myös itse. Raasta mangosta ja tuoreesta kookospähkinästä syntyy paras lopputulos, joka sopii liha- tai vihannes- ja linssiruokien lisukkeeksi, mutta maistuu myös pyttipannun kanssa! Mangochutney säilyy useita viikkoja jääkaapissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 250 g raakaa, kovaa, vihreää mangoa
- 1 dl tuoretta kookosta raasteena
- 1 punainen chilipalko
- 1 tl sinapinsiemeniä (mieluiten mustia)
- 1 rkl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl ruokaöljyä
- 4 rkl laakerinlehtiä
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa mango mahdollisimman pieniksi paloiksi, kuorta ei välttämättä tarvitse poistaa. Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili. Jauha chili, kookos ja puolet sinapinsiemenistä tasaiseksi tahnaksi huhmareessa. Kaada maustetahna ja jogurtti mangopalojen päälle ja sekoita hyvin.
2. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Pudota kattilaan sinapinsiemen. Kun öljy tirisee, se on riittävän kuumaa. Lisää öljyyn laakerinlehdet ja loput sinapinsiemenet. Kuullota siemeniä, kunnes ne eivät enää räisky pannulla ja tirinä lakkaa. Kaada mausteet mangoseoksen joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa.
3. Kaada lämmin mango chutney kuumiin, hyvin pestyihin purkkeihin. Anna jäähtyä ja nosta viileään. Säilytä kylmässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa