Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mangochutney

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 250 g raakaa, kovaa, vihreää mangoa
  • 1 dl tuoretta kookosta raasteena
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 tl sinapinsiemeniä (mieluiten mustia)
  • 1 rkl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 4 rkl laakerinlehtiä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa mango mahdollisimman pieniksi paloiksi, kuorta ei välttämättä tarvitse poistaa. Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili. Jauha chili, kookos ja puolet sinapinsiemenistä tasaiseksi tahnaksi huhmareessa. Kaada maustetahna ja jogurtti mangopalojen päälle ja sekoita hyvin.

2. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Pudota kattilaan sinapinsiemen. Kun öljy tirisee, se on riittävän kuumaa. Lisää öljyyn laakerinlehdet ja loput sinapinsiemenet. Kuullota siemeniä, kunnes ne eivät enää räisky pannulla ja tirinä lakkaa. Kaada mausteet mangoseoksen joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa.

3. Kaada lämmin mango chutney kuumiin, hyvin pestyihin purkkeihin. Anna jäähtyä ja nosta viileään. Säilytä kylmässä.

Mangochutneyn voit valmistaa myös itse. Raasta mangosta ja tuoreesta kookospähkinästä syntyy paras lopputulos, joka sopii liha- tai vihannes- ja linssiruokien lisukkeeksi, mutta maistuu myös pyttipannun kanssa! Mangochutney säilyy useita viikkoja jääkaapissa.

Lisää aiheesta:

Kikhernesalaattia munasilpun keraPinaattia jogurtissaHapanimelä tomaattichutneyKookoskalaa foliossaPerunacurryKaalia intialaisittain
ChutneyKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Chutney
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Mangochutney

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Maissichutney

  • 20.02.201313:54
    Kananmunaton

    Lakkachutney

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Luumuchutney

  • 06.03.201308:43
    Kananmunaton

    Mausteinen chutney