Kaali-omenapaistos kaura-kookosmurulla
Kaalilla, sipuleilla ja fenkolilla höystetty omenapaistos on suolainen muunnos klassikkojälkiruoasta, jossa omenalohkot kuorrutetaan uunissa kauraseoksella.
Paistos
- 1 kukkakaali
- 1 parsakaali
- 1 fenkoli
- 2 punasipulia
- 1 valkosipulin kaikki kynnet
- 2–3 omenaa
- 1 rku tuoretta korianteria tai 1–2 tl kuivattua korianteria
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl chilirouhetta tai -lastuja
- 150 g kookosöljyä (2dl)
- 4–5 rkl hunajaa
- 5 dl Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
- 1 dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
Lisäksi
- kauraranskankermaa, mustapippuria tai chiliä
Valmistusohje
Lohko kaalit, fenkoli, sipulit ja yhden valkosipulin kaikki kynnet sekä omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele sekaan mausteita.
Sulata kookosöljy ja hunaja varovaisesti nestemäiseksi, sekoita tähän hiutaleet ja jauhot. Levitä seos kasvislohkojen päälle.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia kauniin väriseksi tai mikroaaltouunissa n. 10 minuuttia täydellä teholla (800 W).
Tarjoile maustetun ranskankerman kanssa.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje