Juustomuffinit siemenillä

Maija Silvennoisen maukkaat juustomuffinit ovat suolaisten leivonnaisten parhaimmistoa. Ripottele muffinien pinnalle seesaminsiemeniä.

Ainekset

  • 4 rkl seesaminsiemeniä
  • 4 rkl auringonkukansiemeniä
  • 4 rkl kurpitsansiemeniä
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • ripaus chiliä
  • 1 dl cheddaria raasteena
  • 1 dl parmesaania raasteena
  • 2 munaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 125 g voita sulatettuna
  • pinnalle; 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Paahda siemenet kuivalla paistinpannulla kullan ruskeiksi ja anna jäähtyä.

Laita kuivat aineet kulhoon.

Vatkaa munat ja maito kulhossa. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kevyesti. Lisää sulatettu voi ja sekoita joukkoon. älä sekoita liikaa sillä taikina sitkistyy.

Lusikoi taikina muffinivuokiin. Täytä syvennykset vain kolmeneljäsosaan asti , jotta muffinit mahtuvat kohoamaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.

Paista muffinit 200-asteisessa uunissa kunnes keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.

Anna muffinien levätä noin viisi minuuttia ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään.

Yhden desin juustoa voit korvata kinkkusuikaleilla, kylmäsavulohisuikaleilla, öljyssä kuullotetuilla purjosuikaleilla, kuullotetuilla sienillä tai hienonnetuilla oliiveilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!