Maurilainen kesäkurpitsasalaatti
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 500 g pieniä kesäkurpitsoja
- noin 4 rkl oliiviöljyä
- 1 iso valkosipulinkynsi
- noin 1 dl pinjansiemeniä
- noin 1 dl rusinoita
- 3 rkl silputtuja, tuoreita mintunlehtiä
- noin 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna oliiviöljy suuressa paistinpannussa. Lisää halkaistu valkosipulinkynsi antamaan makua öljyyn. Anna puolikkaiden kypsyä, kunnes ovat kullankeltaisia, heitä ne sen jälkeen pois. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja kypsennä sekoittaen, kunnes viipaleet ovat nipin napin pehmentyneet. Siirrä se heti pannusta suureen tarjoilukulhoon.
Lisää pinjansiemenet, rusinat, minttu, sitruunamehu sekä suolaa ja pippuria. Sekoita ja lisää tarvittaessa öljyä, sitruunamehua ja mausteita. Anna salaatin jäähtyä ja säilytä kylmässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti