Mozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeella

Yhdelle lautaselle on koottu kaikki lempimaut! Tarjoile lampaanpaisti voissa käännellyn kesäkurpitsan ja lohkoperunoiden kera. Ne sopivat hyvin mehukkaalle lampaalle juuston ja tomaattikastikkeen kera.

Neljälle

  • 2 kg lampaanpaistia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta kuivattua timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni mozzarella

Tomaattikastike

  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Lampaanpaisti: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise valkosipulinkynsi. Hiero lammas valkosipulilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Laita paistiin paistilämpömittari ja paista n. 1 tunti, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Silloin liha on vielä sisältä vaaleanpunaista. Ota liha uunista ja kääri alumiinifolioon.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita liha voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Laita päälle muutama viipale mozzarellajuustoa ja gratinoi uunissa 15 minuuttia.

3. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli, paista oliiviöljyssä ilman että se saa väriä. Laita kattilaan. Kaada päälle tomaatit ja niiden liemi. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Murusta mukaan liemikuutio ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastike kokoon aika paksuksi, noin 15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!