Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 2 kg lampaanpaistia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta kuivattua timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni mozzarella

Tomaattikastike

  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Lampaanpaisti: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise valkosipulinkynsi. Hiero lammas valkosipulilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Laita paistiin paistilämpömittari ja paista n. 1 tunti, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Silloin liha on vielä sisältä vaaleanpunaista. Ota liha uunista ja kääri alumiinifolioon.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Laita liha voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Laita päälle muutama viipale mozzarellajuustoa ja gratinoi uunissa 15 minuuttia.

3. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli, paista oliiviöljyssä ilman että se saa väriä. Laita kattilaan. Kaada päälle tomaatit ja niiden liemi. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Murusta mukaan liemikuutio ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastike kokoon aika paksuksi, noin 15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Italialainen lampaanpaistiLampaanpaisti provencaleLampaanpaisti padassaPaahtopaistiLammaspaisti ratatouillen keraLampaanpaistia perunagratiinin ja voikastikkeen kera
LampaanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Yhdelle lautaselle on koottu kaikki lempimaut! Tarjoile lampaanpaisti voissa käännellyn kesäkurpitsan ja lohkoperunoiden kera. Ne sopivat hyvin mehukkaalle lampaalle juuston ja tomaattikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti