Nizzansalaatti
Nizzansalaatti on klassikko vailla vertaa. Tästä ohjeesta riittää sopivasti alkupalaksi, mutta kaksinkertaistamalla ohjeen valmistat täyttävän pääruoan. Tarjoa salaatti Rhode Island -kastikkeen tai perinteisesti viinietikan kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 250 g keräsalaattia
- 1 prk tonnikalaa
- 3 kylmää, keitettyä perunaa
- 400 g vihreitä papuja
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 50 g sardiineja
- 2 tomaattia
- 4 retiisiä
- 1 dl oliiveja
Valmistusohje
1. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Valuta vesi tai öljy tonnikalasta ja paloittele tonnikala. Valuta myös sardiinit.
2. Valuta pavut hyvin. Viipaloi perunat ja retiisit, halkaise munat ja leikkaa tomaatit lohkoiksi.
3. Pane tarjoilukulhoon kerroksittain salaattia, tonnikalaa, perunaviipaleita, papuja, tomaattilohkoja, munanpuolikkaita ja retiisejä ja annostele ne neljälle lautaselle. Koristele oliiveilla ja sardiineilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka