Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustekala-avokadosalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton

Neljälle

  • 8 pientä mustekalaa (calamares)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 avokadoa
  • 1 punainen paprika
  • 250 g sekalaisia salaatinlehtiä
  • 1 ruukku punajuuren naatteja
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • sormisuolaa ja valkopippuria myllystä
  • oliiviöljyä paistamiseen + annoksille
  • valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele mustekalat huolella. Poista valkoinen, huokoinen "selkäruoto", jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormin mustekalan sisältä ja vedät pois mahdollisesti tuntuvat pienet "luut". Taputtele mustekalat kuiviksi. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti veitsenlappeella leikkuulautaa vasten.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja laita valkosipulinkynnet siihen, lisää mustekalat ja paista ne kullanruskeiksi 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Asettele sillä aikaa salaatit ja yrtit lautasille. Suikaloi paprika ja jaa lautasille, viipaloi avokadot ja lisää ne lautasille.

3. Nosta juuripaistetut mustekalat salaattipedille. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla myllystä. Tiputtele öljyä ja viinietikkaa kaiken ylle ja tarjoile heti.

Vain neljä minuuttia pannulla, sillä aikaa kun leikkaat avokadot halki, ja simsalabim, sinulla on mitä herkullisin salaatti, joka käy alkupalaksi tai omaksi ateriakseen. Mustekalat kutistuvat pannulla kovasti, joten niitä tarvitaan kaksi mieheen.

Lisää aiheesta:

SienisalaattiEspanjalainen mustekalasalaattiMozzarellatäytteiset mustekalat tomaatin ja basilikan kanssaMustekalapataCarpaccio tortillakoristeellaSitrussalaatti meren hedelmien kera
AvokadosalaattiPääruoatKalaruokaKeventäjätKasvisruokaKevytLaktoositonGluteenitonKananmunatonAlkuruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Avokadosalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tuorejuustolla ja avokadosalaatilla

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaatti punaisten papujen ja avokadon kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Mustekala-avokadosalaatti

  • 18.02.201300:00
    Juustosalaatti

    Avokado-pähkinäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Meloni-avokadosalaatti