Mustekala-avokadosalaatti

Vain neljä minuuttia pannulla, sillä aikaa kun leikkaat avokadot halki, ja simsalabim, sinulla on mitä herkullisin salaatti, joka käy alkupalaksi tai omaksi ateriakseen. Mustekalat kutistuvat pannulla kovasti, joten niitä tarvitaan kaksi mieheen.

Neljälle

  • 8 pientä mustekalaa (calamares)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 avokadoa
  • 1 punainen paprika
  • 250 g sekalaisia salaatinlehtiä
  • 1 ruukku punajuuren naatteja
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • sormisuolaa ja valkopippuria myllystä
  • oliiviöljyä paistamiseen + annoksille
  • valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele mustekalat huolella. Poista valkoinen, huokoinen "selkäruoto", jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormin mustekalan sisältä ja vedät pois mahdollisesti tuntuvat pienet "luut". Taputtele mustekalat kuiviksi. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti veitsenlappeella leikkuulautaa vasten.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja laita valkosipulinkynnet siihen, lisää mustekalat ja paista ne kullanruskeiksi 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Asettele sillä aikaa salaatit ja yrtit lautasille. Suikaloi paprika ja jaa lautasille, viipaloi avokadot ja lisää ne lautasille.

3. Nosta juuripaistetut mustekalat salaattipedille. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla myllystä. Tiputtele öljyä ja viinietikkaa kaiken ylle ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.