Mustekala-avokadosalaatti
Vain neljä minuuttia pannulla, sillä aikaa kun leikkaat avokadot halki, ja simsalabim, sinulla on mitä herkullisin salaatti, joka käy alkupalaksi tai omaksi ateriakseen. Mustekalat kutistuvat pannulla kovasti, joten niitä tarvitaan kaksi mieheen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 8 pientä mustekalaa (calamares)
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 avokadoa
- 1 punainen paprika
- 250 g sekalaisia salaatinlehtiä
- 1 ruukku punajuuren naatteja
- 1 oksa tuoretta timjamia
- sormisuolaa ja valkopippuria myllystä
- oliiviöljyä paistamiseen + annoksille
- valkoviinietikkaa
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhtele mustekalat huolella. Poista valkoinen, huokoinen "selkäruoto", jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormin mustekalan sisältä ja vedät pois mahdollisesti tuntuvat pienet "luut". Taputtele mustekalat kuiviksi. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti veitsenlappeella leikkuulautaa vasten.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja laita valkosipulinkynnet siihen, lisää mustekalat ja paista ne kullanruskeiksi 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Asettele sillä aikaa salaatit ja yrtit lautasille. Suikaloi paprika ja jaa lautasille, viipaloi avokadot ja lisää ne lautasille.
3. Nosta juuripaistetut mustekalat salaattipedille. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla myllystä. Tiputtele öljyä ja viinietikkaa kaiken ylle ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku