Monitoimikoneella valmisteltu juuresgratiini
Tämä valkosipulilta tuoksuva gratiini on herkullinen, vegetaarinen ja helposti monitoimikoneella valmistettava. Sen voi tarjoilla myös lisukkeena, tai osana seisovaa pöytää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g perunoita
- 100 g porkkanoita
- 50 g juuriselleriä
- 50 g palsternakkaa
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja valkopippuria
- voita vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja huuhdo juurekset. Suikaloi ne, mielellään monitoimikoneessa.
2. Laita suikaleet voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Sekoita kerma ja maito. Purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Kaada seos juuressuikaleille.
3. Paista uunissa n. 40 minuuttia kunnes juurekset ovat pehmenneet ja gratiini on kermainen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan