Monitoimikoneella valmisteltu juuresgratiini

Tämä valkosipulilta tuoksuva gratiini on herkullinen, vegetaarinen ja helposti monitoimikoneella valmistettava. Sen voi tarjoilla myös lisukkeena, tai osana seisovaa pöytää.

Neljälle

  • 100 g perunoita
  • 100 g porkkanoita
  • 50 g juuriselleriä
  • 50 g palsternakkaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita vuoan voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja huuhdo juurekset. Suikaloi ne, mielellään monitoimikoneessa.

2. Laita suikaleet voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Sekoita kerma ja maito. Purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Kaada seos juuressuikaleille.

3. Paista uunissa n. 40 minuuttia kunnes juurekset ovat pehmenneet ja gratiini on kermainen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.