Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoidut endiivit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 8 endiiviä (salaattisikuria)
  • vettä ja suolaa keittämiseen
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 2 dl emmentaljuustoraastetta
  • 1 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Siisti ja huuhtele endiivit.

2. Keitä 1/2 litraa vettä ja 1 tl suolaa. Lisää sitruunanmehu ja endiivit. Anna kiehua n. 20 minuuttia, valuta lävikössä.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado endiivit vuokaan, penslaa ne voisulalla ja ripottele päälle juustoraaste sekä korppujauhot. Gratinoi uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes paistos on kauniin ruskea.

Kalpeat endiivisalaattikääröt ovat itse asiassa versoja, jotka kasvavat mullan alla. Versot suojataan valolta, jotta ne eivät viherry. Endiivisalaattia (salaattisikuria) käytetään erityisen paljon Belgiassa. Se on maultaan hieman kitkerä, mutta miedontuu keitettäessä.

Lisää aiheesta:

Täytetyt sipulitParmesaanigratinoitua parsaaPinaattia jogurtissaTomaattiset etanat ja sinihomejuustokolmiotBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraJogurttiperunat
KasvisgratiiniAlkuruoatKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini
  • 11.10.202210:57
    Hellapoliisi

    Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porkkanagratiini

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut endiivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua fenkolia