Gratinoidut endiivit
Kalpeat endiivisalaattikääröt ovat itse asiassa versoja, jotka kasvavat mullan alla. Versot suojataan valolta, jotta ne eivät viherry. Endiivisalaattia (salaattisikuria) käytetään erityisen paljon Belgiassa. Se on maultaan hieman kitkerä, mutta miedontuu keitettäessä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 8 endiiviä (salaattisikuria)
- vettä ja suolaa keittämiseen
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 dl emmentaljuustoraastetta
- 1 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Siisti ja huuhtele endiivit.
2. Keitä 1/2 litraa vettä ja 1 tl suolaa. Lisää sitruunanmehu ja endiivit. Anna kiehua n. 20 minuuttia, valuta lävikössä.
3. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado endiivit vuokaan, penslaa ne voisulalla ja ripottele päälle juustoraaste sekä korppujauhot. Gratinoi uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes paistos on kauniin ruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka