Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Provencelainen gratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on mainio kasvispääruoka tai maukas lisuke lihalle tai kalalle. Käytä mielellään hieman kuivahtanutta, päivän vanhaa leipää.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 3 munakoisoa
  • 3 pientä kesäkurpitsaa
  • 5 tomaattia
  • suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 dl murustettua, vaaleaa leipää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori munakoisot ja kesäkurpitsat hieman huolimattomasti, niin että niihin jää raitoja, ja viipaloi ne. Suolaa viipaleet ja anna vetäytyä hetki. Puristele niistä neste ja kuivaa viipaleet. Viipaloi tomaatit.

2. Lado vihanneksia vuorotellen uunivuokaan, kaada päälle öljy ja kypsennä uunissa n. 1 tunti. Ota vuoka uunista.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ripottele vuokaan leivänmurut, jotka olet sekoittanut hienonnetun valkosipulin ja persiljan kera, ja gratinoi 10-15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut latva-artisokanpohjatProvencelaiset tomaatitKasvisgratiini vuohenjuustollaUunissa paistettuja vihanneksia ja paahdettuja pinjansiemeniäGratinoituja vihanneksia juuston keraSienitäytteinen kesäkurpitsa
KasvisgratiiniLisäkeruoatKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini
  • 11.10.202210:57
    Hellapoliisi

    Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porkkanagratiini

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut endiivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua fenkolia