Provencelainen gratiini

Tämä on mainio kasvispääruoka tai maukas lisuke lihalle tai kalalle. Käytä mielellään hieman kuivahtanutta, päivän vanhaa leipää.

Neljälle

  • 3 munakoisoa
  • 3 pientä kesäkurpitsaa
  • 5 tomaattia
  • suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 dl murustettua, vaaleaa leipää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori munakoisot ja kesäkurpitsat hieman huolimattomasti, niin että niihin jää raitoja, ja viipaloi ne. Suolaa viipaleet ja anna vetäytyä hetki. Puristele niistä neste ja kuivaa viipaleet. Viipaloi tomaatit.

2. Lado vihanneksia vuorotellen uunivuokaan, kaada päälle öljy ja kypsennä uunissa n. 1 tunti. Ota vuoka uunista.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ripottele vuokaan leivänmurut, jotka olet sekoittanut hienonnetun valkosipulin ja persiljan kera, ja gratinoi 10-15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!