Laita voi tai margariini kattilaan tai kasariin ja anna sulaa.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maito.
Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia, kunnes kastike sakenee.
Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste.
Laita valutetut kukkakaalit reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle kastike.
Laita 250-270 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja.
Syksyn ehdoton herkkuruoka on gratinoitu kukkakaali. Voit käyttää perinteisen valkoisen kukkakaalin lisäksi myös värikkäitä kukkakaaleja. Mikäli haluat valmistaa ruoan gluteenittomana, käytä jauhoina gluteenittomia jauhoja ja vegaanisen version saat käyttämällä nesteenä esimerkiksi kaurajuomaa ja juustoraasteena vegaanista juustoa.