Sisällöt Tomi Einonen Vastaava päätoimittaja Ilkka Ahtiainen Uutispäätoimittaja Mona Haapsaari Toimituspäällikkö Teemu Niikko Toimituspäällikkö, urheilu Liiketoiminta Iina Eloranta VP, Channels and Digital Consumption SuomiAreena Jeremias Kontio Vastaava tuottaja
Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka | Resepti | Makuja | MTV Uutiset
Makuja
Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka Julkaistu 11.10.2022 10:57
Ainekset 1 kukkakaali vettä niin paljon, että kukkakaali peittyy 1 tl suolaa Kastike 50 g voita tai margariinia ½ dl vehnäjauhoja ½ l maitoa suolaa maun mukaan 150 g juustoraastetta Valmistusohje Paloittele kukkakaali ja laita kattilaan. Lisää vettä kunnes kukkakaalipalat peittyvät. Kiehauta ja lisää joukkoon suola. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta. Laita voi tai margariini kattilaan tai kasariin ja anna sulaa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maito. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste. Laita valutetut kukkakaalit reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle kastike. Laita 250-270 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja.
Tarjoa sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.
Syksyn ehdoton herkkuruoka on gratinoitu kukkakaali. Voit käyttää perinteisen valkoisen kukkakaalin lisäksi myös värikkäitä kukkakaaleja. Mikäli haluat valmistaa ruoan gluteenittomana, käytä jauhoina gluteenittomia jauhoja ja vegaanisen version saat käyttämällä nesteenä esimerkiksi kaurajuomaa ja juustoraasteena vegaanista juustoa.
11.10.2022 10:57
06.07.2018 13:54
18.02.2013 00:00
18.02.2013 00:00
18.02.2013 00:00
Lataa lisää