Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

kukkakaaligratiini-1-220812_Z723109-Edit-large
MTV

Syksyn ehdoton herkkuruoka on gratinoitu kukkakaali. Voit käyttää perinteisen valkoisen kukkakaalin lisäksi myös värikkäitä kukkakaaleja. Mikäli haluat valmistaa ruoan gluteenittomana, käytä jauhoina gluteenittomia jauhoja ja vegaanisen version saat käyttämällä nesteenä esimerkiksi kaurajuomaa ja juustoraasteena vegaanista juustoa.

  • Annosmäärä: 2-4 annosta lisukkeeksi
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • vettä niin paljon, että kukkakaali peittyy
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 50 g voita tai margariinia
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ l maitoa
  • suolaa maun mukaan
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Paloittele kukkakaali ja laita kattilaan.
  2. Lisää vettä kunnes kukkakaalipalat peittyvät.
  3. Kiehauta ja lisää joukkoon suola.
  4. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta.
  5. Laita voi tai margariini kattilaan tai kasariin ja anna sulaa.
  6. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maito.
  7. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia, kunnes kastike sakenee.
  8. Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste.
  9. Laita valutetut kukkakaalit reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle kastike.
  10. Laita 250-270 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja.

  11. Tarjoa sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.