Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

MTV
Julkaistu 11.10.2022 10:57

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 2-4 annosta lisukkeeksi
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • vettä niin paljon, että kukkakaali peittyy
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 50 g voita tai margariinia
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ l maitoa
  • suolaa maun mukaan
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Paloittele kukkakaali ja laita kattilaan.
  2. Lisää vettä kunnes kukkakaalipalat peittyvät.
  3. Kiehauta ja lisää joukkoon suola.
  4. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta.
  5. Laita voi tai margariini kattilaan tai kasariin ja anna sulaa.
  6. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maito.
  7. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia, kunnes kastike sakenee.
  8. Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste.
  9. Laita valutetut kukkakaalit reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle kastike.
  10. Laita 250-270 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja.

Syksyn ehdoton herkkuruoka on gratinoitu kukkakaali. Voit käyttää perinteisen valkoisen kukkakaalin lisäksi myös värikkäitä kukkakaaleja. Mikäli haluat valmistaa ruoan gluteenittomana, käytä jauhoina gluteenittomia jauhoja ja vegaanisen version saat käyttämällä nesteenä esimerkiksi kaurajuomaa ja juustoraasteena vegaanista juustoa.

  • Tarjoa sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.

  • Lisää aiheesta:

    KasvisgratiiniSitruunariisiKevätsipulia juustokastikkeellaHellapoliisin kesäkeittoPilahviriisiKaalia intialaisittain
    KasvisgratiiniHellapoliisiKasvisruokaKasvisruokavalioNopeat ja helpotLisäkeruoatKasvisruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Kasvisgratiini
    • 11.10.202210:57
      Hellapoliisi

      Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

    • 06.07.201813:54
      Hellapoliisi

      Kasvisgratiini

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Porkkanagratiini

    • 18.02.201300:00
      Alkuruoat

      Gratinoidut endiivit

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Gratinoitua fenkolia