Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen perunagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Esikuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori ja viipaloi peruna 1-3 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita kylmään veteen 10 minuutiksi. Nosta viipaleet vedestä ja kuivata talouspaperilla.

2. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado perunaviipaleet kerroksittain suolan ja vastajauhetun pippurin kera, laita päälle voinokareita. Kuumenna kermamaito (tai kerma) ja kaada perunoiden päälle niin että ne lähes peittyvät.

3. Paista uunin keskitasolla 60-75 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä, kerma on imeytynyt ja pinta on kullankeltainen.

Tämä ranskalainen perunagratiini on todella maukas lihan lisukkeena, tai omana kasvisruokalajinaan. Jos haluat säästää aikaa, keitä perunaviipaleet kermamaidossa ennen kuin laitat ne vuokaan.

Lisää aiheesta:

PerunagratiiniKermainen perunagratiiniTäytetyt uuniperunatSieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraJuusto- ja pekonitäytetyt uuniperunatGratinoitu perunasose
PerunagratiiniKananmunatonGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini
  • 14.04.202311:39
    Makkarapata

    Nikkarin vuoka

  • 03.09.202112:37
    Paistettu kala

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 20.08.202115:28
    Uunibroileri

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 16.04.202013:24
    Jauhelihapaistos

    Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti

  • 07.04.202012:33
    Pekka Terävä

    Pekka Terävän perunagratiini