Ranskalainen perunagratiini
Tämä ranskalainen perunagratiini on todella maukas lihan lisukkeena, tai omana kasvisruokalajinaan. Jos haluat säästää aikaa, keitä perunaviipaleet kermamaidossa ennen kuin laitat ne vuokaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 2 ½ dl kermaa
- 2 ½ dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Esikuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori ja viipaloi peruna 1-3 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita kylmään veteen 10 minuutiksi. Nosta viipaleet vedestä ja kuivata talouspaperilla.
2. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado perunaviipaleet kerroksittain suolan ja vastajauhetun pippurin kera, laita päälle voinokareita. Kuumenna kermamaito (tai kerma) ja kaada perunoiden päälle niin että ne lähes peittyvät.
3. Paista uunin keskitasolla 60-75 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä, kerma on imeytynyt ja pinta on kullankeltainen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka