Kasvisgratiini
Kasvisgratiini on ihanaa kesäruokaa. Voit nauttia siitä sellaisenaan vaikkapa uuden sadon perunoiden kanssa tai tarjota seuraksi esimerkiksi paistettua tai grillattua kalaa tai kanaa.
4 annosta
- 2 l vettä
- 1 tl suolaa
- 4 keskikokoista porkkanaa
- 300 g parsakaalia
- 500 g kukkakaalia
Juustokastike
- 50 g voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 150-200 g mustaleima emmental -juustoraastetta
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kiehauta vesi ja lisää suola.
Paloittele porkkanat (kuori tarvittaessa), parsakaali ja kukkakaali reiluiksi suupaloiksi. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan ja valuta.
Laita kasvikset uunivuokaan.
Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
Laita kasvisgratiini uuniin ja kuumenna sen verran, että pintaan tulee kaunista väriä.
Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti