Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvisgratiini

Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 06.07.2018 13:54

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta

  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 300 g parsakaalia
  • 500 g kukkakaalia

Juustokastike

  • 50 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 150-200 g mustaleima emmental -juustoraastetta
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kiehauta vesi ja lisää suola.

Paloittele porkkanat (kuori tarvittaessa), parsakaali ja kukkakaali reiluiksi suupaloiksi. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan ja valuta.

Laita kasvikset uunivuokaan.

Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.

Laita kasvisgratiini uuniin ja kuumenna sen verran, että pintaan tulee kaunista väriä.

Tarjoa!

Kasvisgratiini on ihanaa kesäruokaa. Voit nauttia siitä sellaisenaan vaikkapa uuden sadon perunoiden kanssa tai tarjota seuraksi esimerkiksi paistettua tai grillattua kalaa tai kanaa.

Lisää aiheesta:

Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruokaJuustokuminalla maustettu vihannescurryHellapoliisin kesäkeittoJauhelihapihvi jogurttivihannesten keraMuhennettuja vihanneksia lihapullien keraLihaperunasoselaatikko – helppo ja hyvä arkiruoka
HellapoliisiVihanneksetKasvisgratiiniPorkkanatPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney