Kasvisgratiini

HELLAPOLIISIkasvisgratiini
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Kasvisgratiini on ihanaa kesäruokaa. Voit nauttia siitä sellaisenaan vaikkapa uuden sadon perunoiden kanssa tai tarjota seuraksi esimerkiksi paistettua tai grillattua kalaa tai kanaa.

4 annosta

  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 300 g parsakaalia
  • 500 g kukkakaalia

Juustokastike

  • 50 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 150-200 g mustaleima emmental -juustoraastetta
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kiehauta vesi ja lisää suola.

Paloittele porkkanat (kuori tarvittaessa), parsakaali ja kukkakaali reiluiksi suupaloiksi. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan ja valuta.

Laita kasvikset uunivuokaan.

Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.

Laita kasvisgratiini uuniin ja kuumenna sen verran, että pintaan tulee kaunista väriä.

Tarjoa!

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja