Kasvisgratiini

HELLAPOLIISIkasvisgratiini
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Kasvisgratiini on ihanaa kesäruokaa. Voit nauttia siitä sellaisenaan vaikkapa uuden sadon perunoiden kanssa tai tarjota seuraksi esimerkiksi paistettua tai grillattua kalaa tai kanaa.

4 annosta

  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 300 g parsakaalia
  • 500 g kukkakaalia

Juustokastike

  • 50 g voita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 150-200 g mustaleima emmental -juustoraastetta
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kiehauta vesi ja lisää suola.

Paloittele porkkanat (kuori tarvittaessa), parsakaali ja kukkakaali reiluiksi suupaloiksi. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan ja valuta.

Laita kasvikset uunivuokaan.

Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.

Laita kasvisgratiini uuniin ja kuumenna sen verran, että pintaan tulee kaunista väriä.

Tarjoa!

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.