Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on raikas ja maukas gratiini. Tarjoile yksinään hyvän leivän kera tai erilaisten lisukkeiden kera. Soijamakkara sopii hyvin sen kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 650 g porkkanoita
  • 3 lehtisellerinvartta
  • 3 dl kasvislientä
  • 75 g cheddarjuustoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi porkkanat sentinpaksuisiksi paloiksi. Paloittele selleri samoin. Sulata 2 rkl margariinia kattilassa ja paista vihanneksia samalla sekoittaen muutama minuutti ilman että ne saavat väriä. Kaada liemi päälle ja keitä pehmeiksi, n. 10 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kaada keitetyt vihannekset lävikköön ja säästä liemi. Laita vihannekset uuninkestävään vuokaan. Raasta juusto.

3. Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja ja yhtä paljon huoneenlämpöistä margariinia. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja vatkaa mukaan margariini-jauhoseos vähän kerrallaan, anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää 2/3 juustosta ja anna sen sulaa, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike vihannesten päälle ja ripottele päälle loput juustosta. Laita vuoka uunin ylätasolle 10 minuutiksi tai kunnes gratiini on kauniin värinen.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoBroilerigratiiniJuustogratinoitu kurttukaaliTummariisigratiiniCrème VichyssoiseJuuresgratiini pekonilla
KasvisgratiiniKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini
  • 11.10.202210:57
    Hellapoliisi

    Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porkkanagratiini

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut endiivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua fenkolia