Gratinoitua fenkolia
Julkaistu
Miedosti lakritsilta maistuva fenkoli on maistuva lisuke useimmille ruoille. Tässä se tarjoillaan gratinoituna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 fenkolia ”tillinoksien” kera
- suolaa ja vettä
- 30 g huoneenlämpöistä voita
- 2 rkl korppujauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Puhdista fenkolit ja hienonna ”tillit”. Halkaise fenkolit ja keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
2. Nosta fenkolit vedestä ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Sekoita voi, korppujauhot, suola ja pippuri sekä fenkolitilli. Levitä seos fenkolinpuolikkaille.
3. Gratinoi uunissa 10 minuuttia tai kunnes fenkolit ovat kauniin kullanruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka