Gratiini maukkailla täytteillä, jonka voit valmistaa kuinka suureksi tahansa, tuplaat vain reseptin määrät. Mehevä leipä ja maukas salaatti tekevät gratiinista kokonaisen aterian.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 4-6 porkkanaa, paloina
- 4 palsternakkaa, paloina
- 1 kasvisliemikuutio
- 250 g pekonia tai kinkkua, kuutioina
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4-5 dl maitoa + keitinlientä
- 2-3 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Laita juurekset kattilaan, murusta mukaan liemikuutio ja kaada päälle vettä niin että ainekset juuri peittyvät. Keitä hiljalleen kunnes juurekset ovat lähes pehmeitä, laita ne uunivuokaan.
3. Paista pekoni nopeasti ja laita vihannesten päälle.
4. Paista margariini ja jauhot, lisää maitoa ja keitinlientä ja keitä 10 minuuttia. Lisää jusuto ja kaada kastike vuokaan.
5. Gratinoi uunissa kunnes pinta on saanut väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.