Juuresgratiini pekonilla

Gratiini maukkailla täytteillä, jonka voit valmistaa kuinka suureksi tahansa, tuplaat vain reseptin määrät. Mehevä leipä ja maukas salaatti tekevät gratiinista kokonaisen aterian.

Neljälle

  • 4-6 porkkanaa, paloina
  • 4 palsternakkaa, paloina
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 250 g pekonia tai kinkkua, kuutioina
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl maitoa + keitinlientä
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Laita juurekset kattilaan, murusta mukaan liemikuutio ja kaada päälle vettä niin että ainekset juuri peittyvät. Keitä hiljalleen kunnes juurekset ovat lähes pehmeitä, laita ne uunivuokaan.

3. Paista pekoni nopeasti ja laita vihannesten päälle.

4. Paista margariini ja jauhot, lisää maitoa ja keitinlientä ja keitä 10 minuuttia. Lisää jusuto ja kaada kastike vuokaan.

5. Gratinoi uunissa kunnes pinta on saanut väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!