Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juuresgratiini pekonilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 4-6 porkkanaa, paloina
  • 4 palsternakkaa, paloina
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 250 g pekonia tai kinkkua, kuutioina
  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl maitoa + keitinlientä
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Laita juurekset kattilaan, murusta mukaan liemikuutio ja kaada päälle vettä niin että ainekset juuri peittyvät. Keitä hiljalleen kunnes juurekset ovat lähes pehmeitä, laita ne uunivuokaan.

3. Paista pekoni nopeasti ja laita vihannesten päälle.

4. Paista margariini ja jauhot, lisää maitoa ja keitinlientä ja keitä 10 minuuttia. Lisää jusuto ja kaada kastike vuokaan.

5. Gratinoi uunissa kunnes pinta on saanut väriä.

Gratiini maukkailla täytteillä, jonka voit valmistaa kuinka suureksi tahansa, tuplaat vain reseptin määrät. Mehevä leipä ja maukas salaatti tekevät gratiinista kokonaisen aterian.

Lisää aiheesta:

PorkkanagratiiniPurjoa riisipedilläBroilerigratiiniPasta-juuresgratiiniKyljykset sienikastikkeellaKinkkua sienimuhennoksella
KasvisgratiiniKasvisruokaPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini
  • 11.10.202210:57
    Hellapoliisi

    Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porkkanagratiini

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut endiivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua fenkolia