Poronkäristystä ja juureksia
Tämä on kevyt ja villi pata, jonka voit valmistaa myös useammalle ruokailijalle. Raastettu piparjuuri sopii hyvin tarjoiluun.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Yhdelle
- 1 pieni palsternakka
- 1 pala lanttua
- 1 porkkana
- 1 pieni keltasipuli
- ½ kasvisliemikuutio
- 1-2 dl vettä
- n. 100 g pakastettua poronkäristystä
- 3-4 katajanmarjaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuutioi palsternakka ja lanttu. Viipaloi porkkana ja sipuli ohuesti.
2. Laita kaikki kasvikset pataan, murusta päälle liemikuutio ja kaada mukaan vesi. Mausta suolalla, pippurilla ja katajanmarjoilla. Hauduta kannen alla, kunnes lanttu on pehmennyt.
3. Lisää puoliksi sulanut poronkäristys pataan 10 minuutin kypsennyksen jälkeen ja anna sen hautua mukana, kunnes pata on valmis. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa