Poronkäristystä ja juureksia

Tämä on kevyt ja villi pata, jonka voit valmistaa myös useammalle ruokailijalle. Raastettu piparjuuri sopii hyvin tarjoiluun.

Yhdelle

  • 1 pieni palsternakka
  • 1 pala lanttua
  • 1 porkkana
  • 1 pieni keltasipuli
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1-2 dl vettä
  • n. 100 g pakastettua poronkäristystä
  • 3-4 katajanmarjaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuutioi palsternakka ja lanttu. Viipaloi porkkana ja sipuli ohuesti.

2. Laita kaikki kasvikset pataan, murusta päälle liemikuutio ja kaada mukaan vesi. Mausta suolalla, pippurilla ja katajanmarjoilla. Hauduta kannen alla, kunnes lanttu on pehmennyt.

3. Lisää puoliksi sulanut poronkäristys pataan 10 minuutin kypsennyksen jälkeen ja anna sen hautua mukana, kunnes pata on valmis. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.