Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kermainen perunagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 kg perunoita (jauhoisia)
  • 3 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl voita
  • 1 dl juustoraastetta
  • öljyä vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori perunat ja viipaloi ne 3 mm:n siivuiksi.

2. Sekoita kerma ja maito kattilassa, kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunaviipaleet ja purista sekaan valkosipulinkynnet. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia ilman kantta.

3. Voitele uunivuoka ja kaada siihen perunaseos. Tipauttele päälle voinokareita, sirottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi uunissa 15-20 minuuttia, eli kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta on kauniin ruskea.

Lisää aiheesta:

PerunagratiiniEmmentalmuusiJuuresgratiini pekonillaGratinoidut maa-artisokatRanskalainen perunagratiiniGratinoitu perunasose
PerunagratiiniKananmunatonGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Kun keität perunaviipaleita kermamaidossa ennen uunissa gratinointia, saat ihanan kermaisen mehukkaita perunoita. Käytä tähän ruokaan mieluiten jauhoista perunalajiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Perunagratiini
  • 14.04.202311:39
    Makkarapata

    Nikkarin vuoka

  • 03.09.202112:37
    Paistettu kala

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 20.08.202115:28
    Uunibroileri

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 16.04.202013:24
    Jauhelihapaistos

    Peruna-jauhelihalaatikko – Sannan helppo resepti

  • 07.04.202012:33
    Pekka Terävä

    Pekka Terävän perunagratiini