Mehevä kalakeitto

Tämä on kevyt keitto, jossa on paljon makua. Valitse kalaa kauden mukaan – tuore tai pakastettu käyvät yhtä hyvin.

Kahdelle

  • n. 250 g kalafileetä
  • 5 pikkusipulia
  • ½ prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 maustemitta kuivattua timjamia
  • 1 kalaliemikuutio
  • 5-6 dl vettä
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Paloittele kalafileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit, paista ne öljytilkassa padassa, kunnes ne ovat saaneet väriä.

2. Lisää tomaatit ja timjami, murusta mukaan liemikuutio ja lisää vesi. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

3. Lisää kalapalat pataan. Lisää simpukat liemineen ja kuumenna kunnes kala on kypsää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.