Mehevä kalakeitto
Tämä on kevyt keitto, jossa on paljon makua. Valitse kalaa kauden mukaan – tuore tai pakastettu käyvät yhtä hyvin.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Kahdelle
- n. 250 g kalafileetä
- 5 pikkusipulia
- ½ prk kokonaisia tomaatteja
- 1 maustemitta kuivattua timjamia
- 1 kalaliemikuutio
- 5-6 dl vettä
- 1 prk simpukoita vedessä
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Paloittele kalafileet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit, paista ne öljytilkassa padassa, kunnes ne ovat saaneet väriä.
2. Lisää tomaatit ja timjami, murusta mukaan liemikuutio ja lisää vesi. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
3. Lisää kalapalat pataan. Lisää simpukat liemineen ja kuumenna kunnes kala on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti