Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto
Pro Kala ry
Julkaistu 09.02.2021 10:26
MTV LIFESTYLE
Ainekset
2 sipulia
5 keskikokoista perunaa
3 keskikokoista porkkanaa
200 g kukkakaalia (käytä värikästä kukkakaalia, jos mahdollista)
4 rkl öljyä
8-10 dl kalalientä
2 tl valkoviinietikkaa
2 laakerinlehteä
0,5-1 tl suolaa
2 (n. 500 g) isoa, nahatonta siikafileetä
2 dl kaurakermaa
1 ruukku ruohosipulia
mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
Vuoden kalakeitto valmistuu näin:
Hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Paloittele kukkakaali.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia, perunoita ja porkkanoita pari minuuttia.
Lisää kalaliemi, etikka, laakerinlehti sekä suolaa ja mustapippuria. Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Paloittele sillä aikaa siikafileet nahattomiksi ja ruodottomiksi kuutioiksi. Lisää sitten keittoon pilkotut kukkakaalit, kaurakerma ja kalakuutiot.
Peitä kattila kannella, sammuta liesi ja anna hautua noin 5 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Jyväskyläläisen Kaisu Pitkäsen kukkakaali-siikakeitto voitti Pro Kala ry:n järjestämän reseptikilpailun, jossa etsittiin täydellistä kalakeitto-ohjetta. Kuva: Pro Kala ry/ Hanna Hurtta Photography