Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

kukkakaali-siikakeitto1
Pro Kala ry

Jyväskyläläisen Kaisu Pitkäsen kukkakaali-siikakeitto voitti Pro Kala ry:n järjestämän reseptikilpailun, jossa etsittiin täydellistä kalakeitto-ohjetta. Kuva: Pro Kala ry/ Hanna Hurtta Photography

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 5 keskikokoista perunaa
  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 200 g kukkakaalia (käytä värikästä kukkakaalia, jos mahdollista)
  • 4 rkl öljyä
  • 8-10 dl kalalientä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 0,5-1 tl suolaa
  • 2 (n. 500 g) isoa, nahatonta siikafileetä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

Vuoden kalakeitto valmistuu näin:

  1. Hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Paloittele kukkakaali.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia, perunoita ja porkkanoita pari minuuttia.
  3. Lisää kalaliemi, etikka, laakerinlehti sekä suolaa ja mustapippuria. Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
  4. Paloittele sillä aikaa siikafileet nahattomiksi ja ruodottomiksi kuutioiksi. Lisää sitten keittoon pilkotut kukkakaalit, kaurakerma ja kalakuutiot.
  5. Peitä kattila kannella, sammuta liesi ja anna hautua noin 5 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.


Parhaat ruokaohjelmat