Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto
Julkaistu
Jyväskyläläisen Kaisu Pitkäsen kukkakaali-siikakeitto voitti Pro Kala ry:n järjestämän reseptikilpailun, jossa etsittiin täydellistä kalakeitto-ohjetta. Kuva: Pro Kala ry/ Hanna Hurtta Photography
Ainekset
- 2 sipulia
- 5 keskikokoista perunaa
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 200 g kukkakaalia (käytä värikästä kukkakaalia, jos mahdollista)
- 4 rkl öljyä
- 8-10 dl kalalientä
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 2 laakerinlehteä
- 0,5-1 tl suolaa
- 2 (n. 500 g) isoa, nahatonta siikafileetä
- 2 dl kaurakermaa
- 1 ruukku ruohosipulia
- mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
Vuoden kalakeitto valmistuu näin:
- Hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Paloittele kukkakaali.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia, perunoita ja porkkanoita pari minuuttia.
- Lisää kalaliemi, etikka, laakerinlehti sekä suolaa ja mustapippuria. Keitä kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
- Paloittele sillä aikaa siikafileet nahattomiksi ja ruodottomiksi kuutioiksi. Lisää sitten keittoon pilkotut kukkakaalit, kaurakerma ja kalakuutiot.
- Peitä kattila kannella, sammuta liesi ja anna hautua noin 5 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit