Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Arkihieno turskapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 6-8 perunaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2,5 dl vettä
  • 400 g pakasteturskaa siivuina
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tl kirveliä
  • 3 rkl tillisilppua
  • 1 pieni purkki simpukoita vedessä
  • 100 g kuorittuja katkarapuja

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat ohuelti. Suikaloi purjo. Sekoita liemikuutio kiehuvaan veteen padassa. Pane perunat ensin pataan, suolaa, lisää sitten purjosilppu päälle. Keitä voimakkaasti muutama minuutti, kunnes perunat ovat puolikypsiä.

2. Pane turskaviipaleet pataan ja mausta. Peitä kannella ja käännä lämpö pois levyltä. Anna padan hautua kypsäksi jälkilämmössä.

3. Lisää valmiiseen pataan valutetut simpukat, katkaravut ja tillisilppu ja kuumenna nopeasti, älä keitä.

Tämä on helppo kalapata, jossa voit vaihdella muutakin valkoista, kiinteälihaista kalaa saatavuuden mukaan. Majoneesi, johon on puristettu valkosipulia, korostaa ja korottaa makua entisestään.

Lisää aiheesta:

Kalaa kookos-sipulikastikkeessaRuokaisa kala-äyriäispataKala- ja äyriäispataPunakampelakääryleet meksikolaisella vihannessekoituksellaÄyriäisrisottoOliivinen kalapata
Kala-äyriäispataKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gumbo

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keltainen kalacurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen kala-äyriäispata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruokaisa kala-äyriäispata