Persiljakeitto ahvenella

Persilja on yksinkertainen ja maukas raaka-aine. Se sopii hyvin liemen, voin ja kalan kera. Persilja ja ahven ovat oivallinen pari. Ota muuten jotakin muuta kalaa, kuten kuhaa.

Neljälle

  • 4 ahvenfileetä, nahatonta ja ruodotonta
  • 8 dl persiljaa, karkeasti hienonnettua
  • 8 dl kasvislientä
  • 50 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä liemi. Kaada kuuma liemi tehosekoittimeen yhdessä persiljan ja voin kera. Sekoita vaaleanvihreäksi keitoksi.

2. Paloittele ahvenfileet n. 12 cm pituisiksi paloiksi.

3. Kuumenna keitto kattilassa. Lisää kalapalat kuumaan keittoon, se saa poreilla mutta ei kiehua n. 3 minuuttia. Mausta suolalla ja ripauksella vastajauhettua valkopippuria. Tarjoile heti, koska persilja menettää nopeasti värinsä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.