Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

Pro Kala ry
Julkaistu 28.01.2022 09:50

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 4 annosta
  • Ruokavalio: Maidoton

Ainekset

  • 400 g nahatonta vaaleaa kalaa (esimerkiksi ahventa, siikaa tai kuhaa)
  • 1 litra vettä
  • 1/3 kyssäkaalia
  • 1/4 kiinankaalia
  • 3 valkosipulin kynttä 
  • 2 kevätsipulinvartta
  • 2 siitakesientä tai herkkusientä 
  • 1 sipuli
  • 100 g maustamatonta tofua
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ripaus suolaa tai 3 ml kalakastiketta
  • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
  • (2 tl Gochujang-chilitahnaa, 2 tl korealaista chilijauhetta, kourallinen mungpavun ituja)

Valmistusohje

Esivalmistelut

  1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Voit vaihtoehtoisesti käyttää 2 teelusikallista valmista valkosipulimurskaa.
  2. Kuori ja viipaloi kyssäkaali 3 x 4 cm kokoisiksi ja puolen sentin paksuisiksi ohuiksi suupaloiksi.
  3. Pilko kiinankaali samankokoisiksi paloiksi kuin kyssäkaali.
  4. Viipaloi siitake-/herkkusienet puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  5. Leikkaa 1 kevätsipulin varsi 5–7 cm pituisiksi paloiksi lientä varten.

Pro Kala ry on luonut Kalakeittopäivän kunniaksi herkullisen Kalasoppaa Namnamnam -reseptin, joka pohjautuu korealaiseen malguntang-kalakeittoon. Resepti on tehty yhdessä eteläkorealaisen ruokahifisti Dahn Kimin kanssa.

  • Leikkaa loput kevätsipulista ohuiksi siivuiksi koristelua varten.
  • Leikkaa tofu 4 cm x 5 cm:n kokoisiksi ja 1 cm:n paksuisiksi paloiksi.
  • Keiton valmistus

    1. Lisää keskikokoiseen kattilaan vesi, kokonainen sipuli kuorineen, kevätsipulit ja pippurit. Anna kiehua korkealla lämmöllä 7–10 minuuttia.
    2. Nosta sipuli, kevätsipulit ja pippurit pois liemestä. Lisää kyssäkaali ja kiinankaali kattilaan, anna kiehua 5 minuuttia.
    3. Huuhtele kala kylmässä juoksevassa vedessä ja kuivaa paperilla. Leikkaa kala reilunkokoisiksi paloiksi.
    4. Kun kasvikset ovat pehmeitä, lisää kalapalat, valkosipulimurska, sienet ja tofu kattilaan ja kiehauta.
    5. Lisää kattilaan vielä soijakastike ja ripaus suolaa. Jos haluat keittoon aitoa korealaista makua, käytä suolan sijaan kalakastiketta.
    6. Koristele keitto hienonnetulla kevätsipulilla.
    7. Mikäli haluat keitosta vielä ruokaisamman, nauti se keitetyn riisin kera, kuten korealaiset tekevät.

    Vinkki! Jos haluat keittoon enemmän kasviksia, voit lisätä myös kourallisen mungpavun ituja. Jos haluat valmistaa tulisemman version, lisää vielä 2 tl korealaista gochujang-chilitahnaa ja kaksi teelusikkaa korealaista chilijauhetta.

    Lisää aiheesta:

    Kari Aihisen kalakeitossa on yksi juju – älä jätä pois sopasta!Kaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohjeMaailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aineKeltainen kalacurryPiparjuurilihaa juuresten kanssaMachomo ja maissisalsa
    KalakeittoMaidotonPääruoatKalaruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Kalakeitto
    • 05.05.202210:31
      Lohikeitto

      Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

    • 28.01.202209:50
      Maidoton

      Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

    • 14.06.202109:02
      Lohikeitto

      Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

    • 09.02.202110:26
      Pääruoat

      Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

    • 18.02.201300:00
      Keitot

      Persiljakeitto ahvenella